Készült már ebből a tésztából muffin is (Meyer citrommal),
de kuglóf formában sütve sokkal szebb. Mini kuglóf formákban még jobb, mert van
annál nagyobb boldogság ebéd után, mikor megkapod a sütis tányérodra a gondosan porcukrozott kis
kuglófod és nem kell osztoznod rajta senkivel? J
Hozzávalók 8 mini kuglófhoz:
20 dkg liszt
20 dkg liszt
5 g sütőpor
3 g szódabikarbóna
csipetnyi só
110 ml olíva-, vagy kókuszolaj
70 g cukor
175 g natúr görög joghurt
1 Meyer citrom frissen facsart leve
1 bio citrom frissen reszelt héja
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál chia mag
Egy közepes tálban elkeverem a lisztet, a sütőport, a
szódabikarbónát és a sót. Egy nagyobb tálban alaposan összekeverem az olajat,
cukrot, joghurtot és citromlevet a tojással és a vanília kivonattal. Hozzáadom
a száraz hozzávalókat, elkeverem, majd
belekeverem a chia magot is.
A tésztát mini kuglóf sütőformákba kanalazom (természetesen egyetlen, nagyobb formában is süthető), majd 180 fokra
előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm, amíg a teteje aranybarna, és a tűpróba
szerint belül is megsült. Rácson hagyom kihűlni, porcukrozva tálalom.