2016. január 16.

Meyer citromos, chia magos muffin


A szerény kinézete ellenére a legjobb nasi, amit az utóbbi időben sütöttem. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 12 muffinhoz:
20 dkg liszt
5 g sütőpor
3 g szódabikarbóna
csipetnyi só
110 ml olíva-, vagy kókuszolaj
70 g cukor
175 g natúr görög joghurt
1 Meyer citrom frissen facsart leve
1 bio citrom frissen reszelt héja
1 tojás
1 teáskanál vanília-kivonat
2 evőkanál chia mag


Egy közepes tálban elkeverem a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagyobb tálban alaposan összekeverem az olajat, cukrot, joghurtot és citromlevet a tojással és a vanília kivonattal. Hozzáadom a  száraz hozzávalókat, elkeverem, majd belekeverem a chia magot is.
A tésztát muffin kapszlikkal kibélelt fém muffin sütő formába kanalazom (nem töltöm tele, csak ¾ -ig), majd 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütöm, amíg a muffinok teteje aranybarna lesz, és a tűpróba szerint belül is megsültek. 

Innen az ötlet.