Rajongok az édesköményért. Szeretem nyersen, párolva,
sütve, grillezve. Édeskés, ánizsos ízének köszönhetően verhetetlen páros bármilyen
hallal. Most krémleves készült belőle.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 kisebb gumó édeskömény
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb burgonya
1 kisebb gumó édeskömény
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb burgonya
7 dl alaplé (könnyű zöldségleves)
1 dl tejszín (vegánoknak növényi tejszín)
só és frissen őrölt bors
1 dl tejszín (vegánoknak növényi tejszín)
só és frissen őrölt bors
A felaprított hagymát megdinsztelem az olajon (közben megsózom,
így könnyebben párolódik). Ha már üveges, hozzáadom a felaprított édesköményt, sózom,
borsozom és néha megkeverve tovább párolom. Hozzáadom a a kockára vágott krumplit,
felöntöm 7 dl alaplével és lefedve puhára főzöm.
Hozzáadom a tejszínt és botmixerrel (vagy blenderben) pürésítem, ha kell, igazítok az ízén, majd (vegán)sajtos-fokhagymás pirítóssal kínálom.
Hozzáadom a tejszínt és botmixerrel (vagy blenderben) pürésítem, ha kell, igazítok az ízén, majd (vegán)sajtos-fokhagymás pirítóssal kínálom.