2016. január 11.

Édeskömény krémleves


Rajongok az édesköményért. Szeretem nyersen, párolva, sütve, grillezve. Édeskés, ánizsos ízének köszönhetően verhetetlen páros bármilyen hallal. Most krémleves készült belőle.

Hozzávalók 2 adaghoz:
1 kisebb gumó édeskömény
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb burgonya
7 dl alaplé (húsleves, vagy zöldségleves leve)
1 dl tejszín
só és frissen őrölt bors

A felaprított hagymát megdinsztelem az olajon (közben megsózom, így könnyebben párolódik). Ha már üveges, hozzáadom a felaprított édesköményt, sózom, borsozom és néha megkeverve tovább párolom. Hozzáadom a a kockára vágott krumplit, felöntöm 7 dl alaplével és lefedve puhára főzöm.
Hozzáadom a tejszínt és botmixerrel (vagy blenderben) pürésítem, ha kell, igazítok az ízén.
Sajtos-vajas-fokhagymás pirítóssal kínálom. 

Nincsenek megjegyzések: