Kedves
barátaink esküvője napján készítettünk reggelit az egész vendégseregnek.
Kérésük az volt – mivel a család fele belga és ők leginkább a kontinentális
reggeli hívei – hogy 6-7 fajta péksütivel készüljünk, főleg édesekkel. Dorka
lányom volt a segítségem, sütöttünk sósat is, de a legnagyobb sikere az
édeseknek volt. Készültek mandulás-lekváros táskák, szilvás lepénykék, lekváros
kiflik meg ezek a lekváros diós csigák. A tésztát elkészíteni szuper-egyszerű,
a végeredmény szemet gyönyörködtető és pocakot simogató.
Hozzávalók:
25
dkg túró
25
dkg liszt
0,5
dl tej
5
evőkanál semleges ízű olaj
10
dkg porcukor
csipet
só
6
g sütőpor
a
töltelékhez:
15
dkg darált dió
10
dkg baracklekvár
A túrót szitán áttöröm, majd összekeverem a
porcukorral, a tejjel és az olajjal. Beledolgozom a masszába a sütőporral
elkevert lisztet és az egészet jól összegyúrom, majd lisztezett deszkán 40 X 50
cm-es téglalappá nyújtom. Megkenem a tésztát a lekvárral és egyenletes
rétegben rászórom a diót. Feltekerem mint a bejglit, 2 cm-es szeletekre vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a csigákat.
Előmelegített sütőben 170
fokon kb. 20 percig sütöm, majd rácson hagyom kihűlni. Porcukrozni is ér.
Gesztenye recept.
Gesztenye recept.