Hétköznap, családi ebéd a végéhez közeledik. Már csak
rutinból is felteszem a szokásos kérdést: „mit ennétek holnap ebédre?” ÉP-nek tele a szája, így Dorka, a kisebbik,
"minden penészes sajt, gyanús és nemszeretem" lánykám válaszol:
Rizottót. Kéksajtosat!
Tudjátok, mennyi melóm van ebben a válaszban??? Nem telt el hiába az elmúlt öt év! :-)))
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg rizottó rizs (Arborio, Carnaroli, vagy Vialone Nano)
8-10 dkg kékpenészes sajt, de Márványsajttal ne próbálkozzunk. Az állaga gumis, nagyon sós és képtelen krémesen olvadni…:-(
1 fej salottahagyma
3+3 dkg vaj
3 ek olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1-1,2 liter
alaplé (leszűrt húsleves)
3-4 ek frissen reszelt parmezán
só és frissen őrölt bors
30 dkg rizottó rizs (Arborio, Carnaroli, vagy Vialone Nano)
8-10 dkg kékpenészes sajt, de Márványsajttal ne próbálkozzunk. Az állaga gumis, nagyon sós és képtelen krémesen olvadni…:-(
1 fej salottahagyma
3+3 dkg vaj
3 ek olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1-
3-4 ek frissen reszelt parmezán
só és frissen őrölt bors