Csicsókából sosem elég! Amúgy is nem sokára vége a szezonnak, leves meg mindennap kell.
Hozzávalók:
fél kg csicsóka
1 ek citromlé
1 fej hagyma
fél liter húsleves
fél dl fehérbor
1 friss chili paprika
só, frissen őrölt bors
kevés méz
1 marék pirított dió, durvára vágva (levesbetétnek)
Meghámozom a csicsókát, falatnyi darabokra vágom és citromos
vízbe teszem felhasználásig, hogy meg nem barnuljon.
A vajon megdinsztelem az aprított hagymát, ha már kezd barnulni,
felöntöm a borral és hagyom, hogy elforrjon az alkohol tartalma. Hozzáadom a
csicsókát, felöntöm a húslevessel, a tejjel és puhára főzöm. Ha megpuhult a
csicsóka, az egészet egy blenderbe öntöm, hozzáadom a tejszínt és az apróra
vágott fehér csokoládét, pürésítem. Ízesítem csipet sóval, frissen őrölt
borssal és kevés mézzel. Szeletelt friss chilivel és pirított, gorombára
aprított dióval tálalom.