Fish Friday, avagy péntek = halnap!
Hozzávalók 2 főre:
1 nagy piros és 1 nagy sárga kaliforniai paprika
3 db salotta hagyma
1 csillagánizs
1-2 evőkanál borecet
olívaolaj
1 ágacska friss kakukkfű levelei
só és frissen őrölt bors
fél dl víz
A kaliforniai paprikát aprítógépben finomra darálom. 2-3 ek
olívaolajat melegítek egy serpenyőben, üvegesre dinsztelem rajta az aprított
salottát, majd hozzáadom a paprikát, a csillagánizs és egy csipet sót. Kevergetve
főzöm néhány percig, hozzáadom a fél dl vizet, a kakukkfüvet, és a tokaji
borecet, majd mérsékelt lángon, amíg a paprikamártás megfő (10-12 perc).
Kiveszem belőle a csillagánizst, blenderben simára pürésítem és melegen tartom.
A barramundi filét sózom, borsozom és majdnem füstölésig
hevített, vastagaljú serpenyőben, kevés olívaolajon elősütöm (oldalanként 2-3
percig, a bőrös oldalával lefele kezdem), majd meglocsolom kevés citromlével
meg pár csepp olívaolajjal és betolom a 160 fokra előmelegített sütőbe 20
percre. A paprikamártással és puliszkával tálalom.
Ötlet: Gordon Ramsay receptje.