Az enyhülő hidegre és a csicsóka imádatunkra való
tekintettel.
Hozzávalók 4 főre:
fél kg csicsóka
1 ek citromlé
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
kis darabka friss gyömbér
2 szál angol zeller
2 csipet őrölt koriandermag
2 csipet őrölt édeskömény
csipet chili pehely
só és bors ízlés szerint
aprított friss koriander, frissen reszelt parmezán és pár
csepp extra szűz olívaolaj, a tálaláshoz
Meghámozom a csicsókát, falatnyi darabokra vágom és citromos
vízbe teszem felhasználásig, hogy meg ne barnuljon.
Az olívaolajon megfuttatom az őrölt koriander magot, az
édesköményt, reszelt gyömbért és a chili pelyhet, csak addig, míg illatozni
kezdenek. Hozzáadom és megdinsztelem az aprított hagymát, ha már üveges
hozzáadom a fokhagymát, majd az aprított angol zellert és azt is dinsztelem pár
percig, vigyázva, hogy a fokhagyma meg ne égjen. Felöntöm a húslevessel, beleteszem a csicsókát és puhára főzöm.
Botmixerrel pürésítem, ízesítem a levest sóval és borssal. Aprított friss
korianderrel, frissen reszelt parmezánnal és pár csepp extra szűz olívaolajjal
meglocsolva tálalom.
Innen az ötlet.