2012. február 15.

Pácolt camembert


A nakladany hermelin nekem eddig kimaradt (biztosan azért, mert régen jártam Prágában és akkoriban nem a különböző vendéglátóipari egységek látogatása volt a fő attrakció), de az utóbbi időben több blogon láttam és egyértelmű volt, hogy ki kell próbálnom a háziasított változatát, camembertből.  Elkészült, jól eldugtam a hűtő egy nem annyira szem előtt lévő sarkában (hogy senki ne essen kísértésben), és majd két hét elteltével,egy hangulatos estén, barátainkkal elfogyasztottuk. Egyhangú döntés alapján ismétlésért kiált. 

Hozzávalók:
3 db kis méretű camembert sajt (Mindennapi Manna tanácsára az Aldiban vettem)
3 kis fej salottahagyma
4 gerezd fokhagyma
pár szem szemesbors (színes)
2-3 babérlevél
1 tk fehér mustármag
fél friss chili
pár levél friss rozmaring
napraforgóolaj

A sajtokat lapjával (vízszintesen) félbevágom. A hagymát, fokhagymát megpucolom, a chilit megmosom és mindegyiket vékonyan felszeletelem. A sajtszeletek közé chili, hagyma- és fokhagymaszelet teszek és kettesével “szendviccsé” párosítom. Egy széles szájú üveg aljára szórok a fűszerekből és a maradék hagymákból. Ráhelyezek egy sajtszendvicset, szórok rá a fűszerekből és hagyma karikákból, majd egy következő sajtszendvics, és a tetejére szórom a maradékot. Felöntöm olajjal, és hűtőszekrényben tíz-tizenkét napig érlelem. Friss kenyérrel, sörrel (vagy üde rozéval) tálalom.

6 megjegyzés:

JOLI ZÖLDKOSARA írta...

Ajajjj, ezt ki kell próbálnom. Csak azt a két hetet hogyan lehet kibírni?!

Kispiros írta...

Én is imádom a hermelint!
http://kiskonyha.blogspot.com/search/label/hermelin
Mindenkinek ki kell próbálni. Nagyon guszta, amit készítettél.

kata írta...

Nagyon gusztán néz ki.
Nálunk is nagy kedvenc a pácolt hermelin. Már csak egy hét van az érésből...
Mi Tihany camembert használunk, a kisebb fajtát, mert azt a cseheknél gyártják és egészen hasonlít a hermelinre, lehet, hogy az is :)
kata a spájzból

Gabojsza írta...

Joli@ állítólag egy hét is elég neki, azt azért ki lehet bírni, ha nincs szem előtt!
Kata@, ki fogom próbálni Tihany camemberttel is:-)

szamárfül/pável írta...

ez sörkorinak az igazi

Gabojsza írta...

nem vitatom:-)