2012. február 20.

Tojásos zakuszka, reggelire


zakuszka nem csak kenyérre kenve, meg tésztaszósznak, vagy leveles tésztába tekerve jó!

Hozzávalók fejenként:
2-3 evőkanál zakuszka
1-2 tojás
1 tk olívaolaj
só és frissen őrölt bors

Fejenként 1 teáskanál olívaolajon megfuttatok 2-3 evőkanál zakuszkát. Kevergetve átmelegítem, hozzáadok 1-2 felvert tojást, sózom, borsozom, és folyamatos keverés mellett megsütöm, úgy, hogy a tojás ne szilárduljon meg teljesen. Friss kenyérrel, esetleg néhány szelet érlelt sonkával, vagy pastrama-val és egy jó meleg mentateával fejedelmi reggeli!

Az autentikus török változatot menemennek hívják, előszeretettel fogyasztják reggelire, oreganóval és mentával ízesített lecsóval és pastirma/pastrama-val készítik.