2010. március 30.

Segítsüti 2010 - Cocadas


A többi résztvevőhöz hasonlóan, boldogan mondtam igent Nemisbéka felkérésére, hogy idén is süssek egy tepsi süteményt az árverésre. Idei segítsütim egy nem túl édes kókuszos süti - cocadas - a kókuszcsók dél-amerikai változata. Falatnyi öröm, csupa kókusz, közepe finom puha, gazdag tejkaramella ízét a dulce de leche adja, alja finom csokoládéba mártva, édes bűnbeesés minden egyes darabja.

Hozzávalók:
400 g (friss) kókuszreszelék
340 ml sűrített tej
240 g dulce de leche
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál vanília kivonat
1 tojás
csipet só
100 g jó minőségű csokoládé
1 teáskanál vaj

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Egy nagy tálban keverjük össze a kókuszreszeléket a sűrített tejjel, vanília esszenciával, tojással, kukoricakeményítővel és sóval. Adjuk hozzá a dulce de leche-t és keverjük jól össze. Nedves kézzel (vagy kiskanál segítségével) készítsünk pingpong labda méretű golyókat és tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire. Toljuk a meleg sütőbe és süssük kb 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Vegyük ki, hagyjuk hűlni. Közben vízgőz fölött egy tálban olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, keverjük össze, amíg a csokoládé megolvad és egynemű lesz a vajjal. A cocadas alját merítsük az olvasztott csokoládéba, majd tegyük vissza a sütőpapíros tepsire, hagyjuk a csokit megdermedni. Kekszes dobozban 1 hétig eláll (már ha el nem fogy).