2010. március 10.

Avokádókrém túróval


Ez nem más, mint egy friss túróval felturbózott guacamole. Robusztusabb lett tőle a kence és inkább pirítósra kenve jó, mint tortilla chips-szel mártogatva.

Hozzávalók:
2 puha avokádó
125 g friss túró (cotage cheese)
1 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
1 zöldcitrom
1 deci tejszín

frissen őrölt bors

Az avokádót kettévágom, kiszedem a magját – érett avokádónál ez gyerekjáték - és egy kanállal kikanalazom a húsát. Beteszem egy tálba, villával kicsit összetöröm és meglocsolom a lime levével. A hagymát felaprítom, a fokhagymát pépesre reszelem, a kimagozott chili paprikát pedig vékony forgácsokra aprítom és hozzáadom az avokádóhoz. Ráöntöm a tejszínt, beleteszem a túrót és botmixerrel pépesre keverem a kencét.
Amikor kész, sózom, borsozom és tálkába kanalazom, majd még meleg, illatos, rozsos kenyérből készült pirítóssal kínálom a családnak.