![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3xv7bxJkkxowFWEgY36-01gei8Wzb-tjGQlx2cO4cJl31HuMeHBJpA6Aw0BHbaPh9KM-yJWTOS4R6plK94SKNqTWjwpBXPuNEYAAurqeJhGaknawq5IkWkdgFKryeC4ZHX3qXSfnIRwhd/s1600/sp%C3%A1rgapesto.jpg)
Annak, aki nem szereti az avokádót, vagy már unja a guacamolét. Nem macerás elkészíteni, de érdemes hagyni pár órát a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Frissen nekem nem ízlett, de másnap…Hmmm…
Hozzávalók:
250 g tisztított zöld spárga
2 marék pirított dióbél
2-3 gerezd fokhagyma
fél dl olívaolaj
2-3 ek frissen reszelt parmezán
1 tk só
frissen őrölt bors
A spárgát enyhén sós vízben roppanós puhára főzöm, lecsöpögtetem (kihűtöm) és apró darabokra vágom, majd a pirított diódarabokkal és a fokhagymával együtt krémesre mixelem az olajjal, a reszelt parmezánnal, sóval és borssal. Felhasználásig lezárt edényben, hűtőben tárolom. A spárgapestot tésztával, vagy krémként, meleg pirítóson, vagy tortilla chips-el tálalom.