2009. május 11.

Spárgapesto


Annak, aki nem szereti az avokádót, vagy már unja a guacamolét. Nem macerás elkészíteni, de érdemes hagyni pár órát a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Frissen nekem nem ízlett, de másnap…Hmmm…

Hozzávalók:
250 g tisztított zöld spárga
2 marék pirított dióbél
2-3 gerezd fokhagyma
fél dl olívaolaj
2-3 ek frissen reszelt parmezán
1 tk só
frissen őrölt bors

A spárgát enyhén sós vízben roppanós puhára főzöm, lecsöpögtetem (kihűtöm) és apró darabokra vágom, majd a pirított diódarabokkal és a fokhagymával együtt krémesre mixelem az olajjal, a reszelt parmezánnal, sóval és borssal. Felhasználásig lezárt edényben, hűtőben tárolom. A spárgapestot tésztával, vagy krémként, meleg pirítóson, vagy tortilla chips-el tálalom.