2009. május 2.

Hab Lola


A szüleimnek megvan a maguk kis nyugdíjas társasága, összejárnak rendszeresen, megünneplik egymás névnapját, születésnapját, vagy csak egyszerűen összejönnek, esznek és táncolnak. Egyik alkalommal Zsuzsa néni egy isteni kókuszos sütivel érkezett, nehezen árulta el a receptjét (mert „titkos”), de csak sikerült megtudni. Íme:

8 tojássárgáját habosra keverünk 40 dkg cukorral. Hozzáadunk 8 kanál meleg vizet, 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a 8 tojás fehérjéből keményre vert habot. A massza 2/3-át egy kivajazott – kilisztezett tepsibe öntjük. A maradék 1/3-ba belekeverünk 2-3 ek kakaóport és rácsipegetjük a sárga masszára (így „foltos” lesz a végeredmény). Sütőbe megsütjük.
A krémhez 20 dkg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral. 6 dl tejjel felfőzünk 2 csomag dr5ker bourbon vanília pudingport (ebben ugyanis semmi műizé nincs), hagyjuk hűlni, majd összekeverjük a habosra kevert cukros vajjal. A vízszintesen kettévágott tésztát megkenjük a krémmel, a két lapot egymásra illesztjük és a maradék krémet a tetejére kenjük, majd bőkezűen megszórjuk kókuszreszelékkel (én a krémbe is tennék kókuszreszeléket).