2009. május 27.

Szuper szakács lennék?


Inkább hobbiszakács, az érdeklődőbb fajtából. Ezt néha magam is elhiszem, néha elbízom magam és néha osztom az észt ész nélkül. Általában ilyenkor következik be egy-egy csúnya kudarc, ami rögtön a helyére tesz. Aztán kezdődik minden elölről...

Naszóval szuper szakács sipkát kaptam, már kettőt is, egyet Mirelle-től, a másikat Wise Lady-től, aki kedvesen ezt írta rólam: "olyan egyszerűnek tűnik a főzés, ha őt olvasom. Nyugodt embernek képzelem. Ezt és azt, és már kész is a különleges vagy épp hagyományosabb kaja. Egyszerűnek látszik összeegyeztetni a fakanalat a munkával, amiért egy kicsit irigylem. Saját stílusa van, jók a receptek."

Köszönöm. Bár néha nem egyszerű összeegyeztetni a munkámat a fakanállal, mert a fakanalamat sokkal, de sokkal gyakrabban használnám (főzésre!), mint tehetem. Az lenne ám az igazi ajándék, ha legalább egy hétig csak a fakanalammal kellene foglalkoznom! De ez még jó ideig vágy marad. Addig is, mindennap összedobok valamit, mert enni azért kell és igyekszem mindennap ide is írni, mert ez a lelki táplálék, sokunknak.

A szabályok értelmében nekem is tovább kell adnom 5 bloggernek a szuper szakács sipkát, persze 5 X 5 bloggernek is szívesen továbbadnám, de most a választottjaim a következők:

Mamma, a meglepő ízkombinációkból kifogyhatatlan, kifinomult, titokzatos dáma, akivel sosem tudok elég időt együtt tölteni, de majd egyszer…

Pákosztos Millie, mert az első pillanattól mintha ezer éve ismernénk egymást:-)

Gondaanyu, akivel évek óta nem láttuk egymást, de figyelemmel kísérjük egymás mindennapjait a konyhában és azon kívül, így nagyon közelállónak érzem magam hozzá:-)

BeckZsu, akihez szívesen befizetnék menzára, mert mindig olyan finomat főz, ami mentes minden faxnitól, és azonnal megenném:-)

És nem utolsó sorban Horasz, akivel még biztosan átbeszélgetünk párszor fél napot és remélem, előbb-utóbb főzünk is majd együtt.-)

4 megjegyzés:

Horasz írta...

Jajj, kicsi szívem hevesen dobog. Remélem tényleg összejön még néhány találka, na meg az együtt főzés. Egyszer, majd, valamikor:D

Hálásan köszönöm!

Mamma írta...

Gabojsza, drága! De megleptél! Nagyon köszönöm!!:)) Tudod mit, ugye? Az utolsó előtti kijelentésedet, ezt én is így gondolom! De ne legyünk telhetetlenek, én már annak is örülnék, ha végre mindannyian együtt lehetnénk - legalább egy kicsit!:))
Sok-sok törkölypálinkás ölelés))

BeckZsu írta...

Ez nagyon kellemes meglepetés, köszönöm szépen. Remélem, a menza nem a vacak kaja értelmezésben jelenik meg mindenkinél :)))

gabojsza írta...

Jaj, dehogy! Menza alatt azt értem, hogy mindennapi ebéd "házon kívül":-)))