2009. május 27.

Szuper szakács lennék?


Inkább hobbiszakács, az érdeklődőbb fajtából. Ezt néha magam is elhiszem, néha elbízom magam és néha osztom az észt ész nélkül. Általában ilyenkor következik be egy-egy csúnya kudarc, ami rögtön a helyére tesz. Aztán kezdődik minden elölről...

Naszóval szuper szakács sipkát kaptam, már kettőt is, egyet Mirelle-től, a másikat Wise Lady-től, aki kedvesen ezt írta rólam: "olyan egyszerűnek tűnik a főzés, ha őt olvasom. Nyugodt embernek képzelem. Ezt és azt, és már kész is a különleges vagy épp hagyományosabb kaja. Egyszerűnek látszik összeegyeztetni a fakanalat a munkával, amiért egy kicsit irigylem. Saját stílusa van, jók a receptek."

Köszönöm. Bár néha nem egyszerű összeegyeztetni a munkámat a fakanállal, mert a fakanalamat sokkal, de sokkal gyakrabban használnám (főzésre!), mint tehetem. Az lenne ám az igazi ajándék, ha legalább egy hétig csak a fakanalammal kellene foglalkoznom! De ez még jó ideig vágy marad. Addig is, mindennap összedobok valamit, mert enni azért kell és igyekszem mindennap ide is írni, mert ez a lelki táplálék, sokunknak.

A szabályok értelmében nekem is tovább kell adnom 5 bloggernek a szuper szakács sipkát, persze 5 X 5 bloggernek is szívesen továbbadnám, de most a választottjaim a következők:

Mamma, a meglepő ízkombinációkból kifogyhatatlan, kifinomult, titokzatos dáma, akivel sosem tudok elég időt együtt tölteni, de majd egyszer…

Pákosztos Millie, mert az első pillanattól mintha ezer éve ismernénk egymást:-)

Gondaanyu, akivel évek óta nem láttuk egymást, de figyelemmel kísérjük egymás mindennapjait a konyhában és azon kívül, így nagyon közelállónak érzem magam hozzá:-)

BeckZsu, akihez szívesen befizetnék menzára, mert mindig olyan finomat főz, ami mentes minden faxnitól, és azonnal megenném:-)

És nem utolsó sorban Horasz, akivel még biztosan átbeszélgetünk párszor fél napot és remélem, előbb-utóbb főzünk is majd együtt.-)