Nagylány bundás almakarikákat kívánt már egy ideje, de gonosz anyja Balatonfüreden tanyázott majd egy hétig (irigyelni nem kell, munka volt), így végül a Nagymamája szíve esett meg rajta és készített neki, zöld almából, sűrűbb palacsintatésztába forgatva és olajban sütve, majd bőkezűen megszórva fahéjas porcukorral. Hát, nem egy diétás édesség, de annál finomabb!
Hozzávalók:
3-4 zöld alma (vagy más, ropogós, kemény húsú fajta)
8 ek liszt
2 tojás
1 tk őrölt fahéj
csipet só
1 ek (vaníliás)cukor
olaj a sütéshez
fahéjas porcukor a tálaláshoz
Az almát megmosom, meghámozom, eltávolítom a magházát és centi vastagra felszeletelem.
A tojást felverem, belekeverem a lisztet és hozzáadom apránként a tejet, így egy sűrűbb palacsintatésztát kapok, amit (vaníliás)cukorral, fahéjjal és csipet sóval ízesítek.
Egyenként belemártom az almakarikákat és kisütöm a forró olajba. Papírtörlővel bélelt tányérra szedem és ha az olajfelesleg lecsepegett, megszórom fahéjas porcukorral. Hidegen is igen csábító.