2009. május 27.

Fahéjas, bundás almakarikák


Nagylány bundás almakarikákat kívánt már egy ideje, de gonosz anyja Balatonfüreden tanyázott majd egy hétig (irigyelni nem kell, munka volt), így végül a Nagymamája szíve esett meg rajta és készített neki, zöldalmából, sűrűbb palacsintatésztába forgatva és olajban sütve, majd bőkezűen megszórva fahéjas porcukorral. Hát, nem egy diétás édesség, de annál finomabb!


Hozzávalók:

3-4 zöld alma (vagy más, ropogós, kemény húsú fajta)

8 ek liszt

2 tojás

3 dl tej

1 tk őrölt fahéj

csipet só

1 ek (vaníliás)cukor

olaj a sütéshez

fahéjas porcukor a tálaláshoz


Az almát megmosom, meghámozom, a célszerszámmal eltávolítom a magházát és centi vastagra felszeletelem.

A tojást felverem, belekeverem a lisztet és hozzáadom apránként a tejet, így egy sűrűbb palacsintatésztát kapok, amit (vaníliás)cukorral, fahéjjal és csipet sóval ízesítek.

Egyenként belemártom az almakarikákat és kisütöm a forró olajba. Papírtörlővel bélelt tányérra szedem és ha az olajfelesleg lecsepegett, megszórom fahéjas porcukorral. Hidegen is igen csábító.