2009. május 11.

Fejedelmi ebéd, maradékokból


Grillezésből maradt egy kevés, a család számára talán túl rózsaszínűre sikeredett sertés szűz (nekem éppen jó volt) - amit hidegen még tortillába bújtatva sem tudtam volna „eladni”. Volt pár szál zöldhagyma, némi barna csiperke, úgy két maréknyi friss shitake gomba, paprikás házi kolbász, ezekből alkottam egy serpenyős egytálat, zöld spárgával. Annyira jó lett, hogy „kinyaltuk” az edényt!

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
3 szál zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
400 g zöld spárga
15 cm-nyi paprikás házi kolbász
friss csiperke és shitake gomba
kevés vaj
só, bors, kakukkfű
1 dl száraz sherry (vagy száraz fehérbor)
maradék grillezett sertés szűz (vagy bármilyen maradék sült husi)

A vajon megfuttattam az aprított vörös- és zöldhagymát, rádobtam a darabolt gombát, amikor kieresztette a levét, hozzáadtam a falatnyi darabokra vágott sertés szüzet, a zöldspárgát és a szeletelt kolbászt. Fűszereztem sóval, borssal, kakukkfűvel, felöntöttem a száraz sherryvel, a végén belekevertem a zúzott fokhagymát és összerotyogtattam. Életem Párja tejföllel koronázta meg, mi csak friss kenyérrel ettük. Naaaggyon jó volt.

3 megjegyzés:

Horasz írta...

hol veszel friss shitaket, hol?

gabojsza írta...

Nagyfalu, reptér melletti gazdaságos áruház:-)Van rendszeresen a Culinarisban is, de kevésbé barátságos áron. Többször vettem már a madarasban is.

Horasz írta...

vazz...