2009. május 19.

A nyár íze: paradicsomsaláta



Kicsit hírtelen jött ez a nyár, de ha már nyár, akkor paradicsomsaláta, lilahagymával, sok petrezselyemmel…imádom!

Hozzávalók fejenként:
1-2 szép, érett paradicsom
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
(körtés balzsam)ecet
extra szűz olivaolaj
pár szál petrezselyemzöld

A paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra szelem, a fokhagymát és petrezselyem zöldjét aprítom. A paradicsomot és a hagymakarikákat egy salátástálba rétegezem, rétegenként sózom, borsozom, meglocsolom olajjal (én olyat használtam, amibe aszalt paradicsom volt előzőleg, így az is paradicsom ízű), megszórom a fokhagymával és a petrezselyemmel. Tálalásig a hűtőbe teszem.
Nálunk most rántott tőkehalat kísért.

4 megjegyzés:

Kovács Micike írta...

Milyen igazad van... A hétvégén sort is kerítek rá... Van itt némi cápaharcsafilé, na meg csirek, ezek mellé pont tökéletes lesz.
Köszi! Mici

lorien írta...

Ezt én is nagyon kedvelem! :) Egyik legegyszerűbb nyári saláta, de ha jó a paradicsom és persze a többi alapanyag is, akkor az egyik legjobb.

Névtelen írta...

Szia

Bár rendszeres olvasód vagyok, de még jól jöhet ez a könyv is :)
Köszi az infót, meg is rendeltem.

Üdv
Petra

trinity írta...

Off:
Tőled sütöttem és óriási sikere volt! Ma került fel a blogomra, köszi szépen!!!!