![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7Vcq48B09lyE4U55XbUGgCGPJJR97B3ABCYKgjJCvw5-qoVofPyPq0ykG5oDLy-UrZNuFNo4iDQBhDoEVCj4bGwkbiIo-1uMscrBo890F4tr3IP7oCof-St5Qqs2Ldhy3f0PHMppgseF4/s1600/sp%C3%A1rg%C3%A1s+tagliatelle.jpg)
Steaket sütöttem ebédre (azt is spárgával ettük) és a serpenyőben maradt jóízű, pörcös szaftot sajnáltam elmosogatni, inkább kéksajtos mártást „építettem” rá, ebből lett jó kis tésztavacsoránk. Természetesen spárgával (aki már unja a spárgás recepteket, lapozzon…:-)).
Hozzávalók 4 főre:
300 g tagliatelle
150 g kékpenészes sajt (gorgonzola, roquefort, vagy stilton)
300 g zsenge fehér spárga
4 dl tejszín
frissen őrölt bors
pár koktélparadicsom a tálaláshoz
(5 dkg vaj)
A tésztát enyhén sós vízben „al dente”, azaz fogkeményre főzöm. A megmosott, fás végétől megszabadított és hámozott, aprított fehér spárgát megfuttatom abban a serpenyőben, amiben a steaket sütöttem (ennek hiányában egy kevés vajon) és felöntöm a tejszínnel. Tekerek rá borsot, pár percig rotyogtatom, majd belekeverem az elmorzsolt kéksajtot, hagyom felolvadni. Hozzáadom a kifőtt tésztát, még 1-2 percig kevergetem, ezalatt a tészta magába szívja az ízes mártást, a spárga kellemesen roppanós lesz. A tányérban negyedelt koktélparadicsommal tálalom.