2009. április 30.

Medvehagymás spárgakenyér


Sokkal könnyebb textúrát képzeltem el ennek a „kenyérnek”, melyhez piskóta receptemet használtam alapul. Igencsak más lett, mint amire számítottam, de nagyon jó az íze!

Hozzávalók:
6 csapott ek liszt
6 tojás
12 szál zöld spárga
pár levél medvehagyma, aprítva
só, frissen őrölt bors
1 gerezd fokhagyma, zúzva
provence-i fűszerkeverék

Szétválasztom a tojásokat, a fehérjét habbá verem, egyenként hozzákeverem a sárgáját, kanalanként hozzáadom a lisztet, végül belekeverem az aprított medvehagymát és a fűszereket. Szilikon formába (vagy kivajazott, kilisztezett sütőformába) öntöm a masszát, belehelyezem az előzetesen megmosott, fás végétől megszabadított, lisztbe hempergetett zöld spárgasípokat. 180 fokos sütőben 45 percig sütöm, rácsra fektetve kihűtöm, szeletelve tálalom. Hajszál vékonyra szeletelt füstölt-szárított sonkával és koktélparadicsommal valami isteni!