2009. április 14.

Tortilla tekercsMiért van az, hogy ha valaminek csak ici-picit gyorséttermi kaja kinézete van, úgy buknak rá a gyerekek, mint a mézre?

Hát rajtam nem múlik, ha kell, tortilla tekercsbe csomagolom azt a maradék sültet, amire önmagában már rá sem akarnak nézni, és még egy rakás zöldséget is megetetek velük a tortilla ápoló takarásában:-)

Szóval, némi maradék sültet apróra darabolok uborkával, paradicsommal együtt.
Fejenként 1-2 (készen vásárolt) tortillát megkenek kevés majonézzel, beborítom medvehagyma levelekkel és megszórom a sült hús – uborka – paradicsom kockákkal, majd feltekerem és tálalom éhes gyerekeimnek, akik 10 perccel korábban mereven elzárkóztak a maradék sült késsel-villával való elfogyasztása elől, most meg boldogan eszik ugyanazt, jó sok zöldséggel körítve, csak épp kézzel, elégedett hümmögések közepette…

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.

9 megjegyzés:

Lilahangya írta...

Ügyes, nagyon ügyes :-)))

max írta...

Psszt!
Örökbe fogadsz?
Ígérem zsebpénzt nem kérek, csak kaját:-))

gabojsza írta...

Gyere, enni, azt kaphatsz:-)))

KataKonyha írta...

Ez (megint) nagyon klassz!
Gabojsza, felétek árulják valahol a medvehagymát? mert szerintem te sem olyan helyen laksz, ahol teremne... Nálunk, kicsit keletebbre én még sehol sem láttam:(
Most jut eszembe, ha megyek Pestre a héten, ott valahol csak fogok kapni...

kisvirag írta...

nem lehet, hogy a majonéz volt a titkos összetevő?
na meg persze a tortillatekercs is vonzó.
meg is kívántam. hamarosan nálunk is lesz megint :)

gabojsza írta...

Kata, én Pesten szoktam venni, a bio nagykerek valamelyikében. Itt, Kiskőrösön még sehol nem láttam...
Tavaly többször rendeltünk a neten, 2 napon belül hozta a postás, teljesen jó állapotban ért ide:-)

Ízbolygó írta...

Igen! Tortillába vagy lasagne lapok közé csomagolva minden elfogy nálunk is! De még a finnyás ovisaimat is át szoktam így ejteni:-)))) Mondjuk a medvehagymát nyersen nem kultiválják, de szerintem ez csak a következő medvehagyma szezonig lesz így!:-)

KataKonyha írta...

Gabojsza, köszi az infót...a posta még nem jutott eszembe:)

Tintaleves írta...

Ez a gyereknevelés egyik nagy misztériuma. És mitől szeretik az egyik ételt és mitől nem a másik ugyanolyan jellegűt. És folytathatnám... A becsavarás jó ötlet!