2009. április 25.

Tagliatelle spárgával és gombával


„doboz” szülte ebéd, abból, ami épen volt, de minden várakozást felülmúlt. Ízek kavalkádja. Abbahagyhatatlan!

Hozzávalók 2 főre:
200 g tagliatelle
6-8 vékony szelet bacon
10 szál zsenge zöld spárga
25 dkg barna csiperke
2 kis fej vöröshagyma, vagy 4-5 szál újhagyma, vagy maréknyi medvehagyma
2 dl tejszín
só, frissen őrölt bors
kevés majoránna és oregánó
10 dkg natúr sajtkrém
1-2 ek frissen reszelt parmezán

A tésztát enyhén sós vízben „al dente”-re főzöm. Egy serpenyőben pirosra, de nem ropogósra sütöm a bacont, majd hozzáadom a durvára darabolt hagymát és megdinsztelem. Ha már üveges, hozzádobom a negyedelt, kisfejű barna csiperkét, a megmosott, fás végétől megszabadított, ferdén (centis darabokra) aprított zöld spárgát és felöntöm a tejszínnel. Tekerek rá borsot, fűszerezem és pár percig rotyogtatom, míg a gomba és a spárga megpárolódik, de még picit roppanós. Belekeverem a sajtkrémet, hagyom felolvadni. Hozzáadom a kifőtt tésztát, majd 1-2 percig kevergetem, ezalatt a tészta magába szívja az ízes mártást. Megkóstolom, ha kell sózom és tálalok. A tányérban frissen reszelt parmezánnal koronázom.

2 megjegyzés:

efes írta...

Szia, a képen nem tagliatelle, hanem penne van. Metélt helyett tollhegy. Gondoltam, szólok...:)

gabojsza írta...

Kedves efes, kénytelen vagyok megcáfolni. Hidd el, az tagliatelle (csak csavarodik a tányéron). Magam főztem, helyes kis öklömnyi kupacokban volt megszárítva. A blogon saját magam által készített ételek képei vannak, saját fényképeimmel (ami nem az, azt mindig külön jelzem)így nem fordulhat elő, hogy a tányéron (a képen) nem az van, amit a receptben írok :-)))