2009. április 25.
Tagliatelle spárgával és gombával
„doboz” szülte ebéd, abból, ami épen volt (a hűtőben), de minden várakozást felülmúlt. Ízek kavalkádja. Abbahagyhatatlan!
Hozzávalók 2 főre:
200 g tagliatelle
6-8 vékony szelet bacon
10 szál zsenge zöld spárga
25 dkg barna csiperke
2 kis fej vöröshagyma, vagy 4-5 szál újhagyma, vagy maréknyi medvehagyma
2 dl tejszín
só, frissen őrölt bors
kevés majoránna és oregánó
10 dkg natúr sajtkrém
1-2 ek frissen reszelt parmezán
A tésztát enyhén sós vízben „al dente”-re főzöm. Egy serpenyőben pirosra, de nem ropogósra sütöm a bacont, majd hozzáadom a durvára darabolt hagymát és megdinsztelem. Ha már üveges, hozzádobom a negyedelt, kisfejű barna csiperkét, a megmosott, fás végétől megszabadított, ferdén (centis darabokra) aprított zöld spárgát és felöntöm a tejszínnel. Tekerek rá borsot, fűszerezem és pár percig rotyogtatom, míg a gomba és a spárga megpárolódik, de még picit roppanós. Belekeverem a sajtkrémet, hagyom felolvadni. Hozzáadom a kifőtt tésztát, majd 1-2 percig kevergetem, ezalatt a tészta magába szívja az ízes mártást. Megkóstolom, ha kell sózom és tálalok. A tányérban frissen reszelt parmezánnal koronázom.