2009. április 27.
Narancsos málé keksz
Sosem gondoltam volna, hogy az édes málé tortámnak ekkora sikere lesz, ezért folytatom a sort egy édes málé keksszel, melynek receptjét Laura blogján találtam. Egyszerű, gyorsan kész és nagyon, nagyon finom.
Hozzávalók:
240 g kukoricadara
200 g fehér liszt
140 g porcukor
250 g puha vaj
1 tojás
reszelt citrom és narancshéj
1 tk vanília kivonat
1 mk narancskivonat
A hozzávalókat összekevertem és mivel nem volt türelmem kivárni, hogy a puha vajtól lágy massza megdermedjen, egyszerűen habzsákba töltöttem és sütőpapíros tepsire halmocskákat nyomtam. 180 fokra előmelegített sütőben sültek 12 percig. Illatos, ropogós, jó kis keksz, legközelebb megszórom jégcukorral, vagy csokival.