2009. április 1.

Medvehagymás töltött padlizsán


Hozzávalók:

1 szép, méretes padlizsán

1 csokor medvehagyma, aprítva

2 ek olivaolaj

10 dkg füstölt sajt, reszelve

egy kb 15 cm-es darab póréhagyma, aprítva


Megmosom és hosszában kettészelem a padlizsánt. Vágott felülettel lefelé helyezem egy olivaolajjal kikent sütőtálba és 150 fokos sütőben kb 20 percig elősütöm, majd kiveszem és kis peremet hagyva neki, kikanalazom a már puha húsát, mely mind felszívta a sütőtálban lévő olivaolajat.


Az aprított pórét megfuttatom kevés olivaolajon egy serpenyőben, hozzádobom az aprított medvehagymát is, majd a padlizsán kikapart belsejét. Picit sózom, nagyvonalúan borsozom. Ha már összemelegedtek, hozzákeverem a nagylyukú sajtreszelőn lezavart füstölt sajtot. Mielőtt elkezdene olvadozni, gyorsan belekanalazom a tölteléket a padlizsánhajókba és visszatolom a sütőbe ameddig a sajt elolvad és picit megpirul.

Valami mennyei a végeredmény! Sajnos már sötétben készült, így a képpel nem pályáznék egy fotó versenyen sem…

Nincsenek megjegyzések: