![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBhwGA6OLPzTzIH4nartHSGe6DF87Hvjb685HJ9TfB6zjGCBoOeGRCJ-ehncprX3GNa_cgMVugvm42qb3eaikl_799PBoxP9_z2fAxEwSgBD-QsYpyZb8RKvq8m8j5IZ5jW9hxX4XOmQnW/s400/krumplisali.jpg)
Bármilyen sült hús finom körete, nálunk hagyományosan a húsvéti báránysültet, illetve a töltött bárányt kíséri. A tökmagolajos változat az őrségi kirándulásból hozott tökmagolajjal sokkal jobban ízlik, mint a hagyományos (napraforgó olajos) változat. Anyai dédnagymamám is tökmagolajjal készítette.
Hozzávalók fejenként:
2 kisebb, vagy 1 nagyobb krumpli
1-2 főtt tojás (legjobb az, ami a húsvéti sonkával együtt főtt)
1 csokor újhagyma, vagy kis fej lilahagyma, de póréval is finom
1-2 főtt tojás (legjobb az, ami a húsvéti sonkával együtt főtt)
1 csokor újhagyma, vagy kis fej lilahagyma, de póréval is finom
pár szem fekete, magozott olajbogyó
tökmagolaj
tökmagolaj
1 ek tárkonyos ecet
só
frissen őrölt bors
A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzöm. Meghámozom, felszeletelem, hozzá aprítom a főtt tojásokat, a hagymát. Megszórom sóval, borssal, löttyintek rá kevés tárkonyos ecetet, kicsit több tökmagolajat, összekeverem és érlelem a hűtőben pár órát. Nagyon finom 1-2 marék fekete olajbogyóval dúsítva.