Ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe kereszthalála előtti vasárnapon. A keresztény kultúra országaiban ez kiemelten fontos ünnep, melynek hagyományára gazdag népszokáskincs épült.
Legkedvesebb Virágvasárnapi emlékem, hogy egyik évben a Székelykeresztúron élő Lici nagynénémmel kimentünk a Maros partra, ott nagy csokor barkát szedtünk, hazafelé még betértünk a templomba és megszentelt barkát vittünk a családnak.
Mától húsvéti ételeket mutatok be úgy, ahogy gyerekkoromtól kezdve a mai napig készítjük. Lesz báránysajt (drob de miel), bárányfej leves, hagyományos báránysült tökmagolajos krumplisalátával, lesz töltött bárányborda, meg ünnepi kalács.
A hangulat kedvéért álljon itt egy általam készített húsvéti nyuszi, franciasaláta talapzaton, melynek ötletét innen lestem. Húsvétra fel!