![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTR1XahJUeDyA7Bm5_BAvStWE2wsIwaw8pz_okfpMNUAWwarfJq8idBhm2dsVoGnTIJPjwKJA-UgxvS7kV5bbf5Kx2ZJ5MJFSGZxCfB1nQlnwEs4A8QppDJWTJ9TKiHamKU-umUcCdNP-G/s400/m%C3%A1jgaluska.jpg)
avagy az átlényegült mousse de canard.
Hétköznapi ebédszünet, adott némi húsleves levesbetét nélkül, amit én szívesen elkortyolgatnék bögréből, de Életem Párja jobban szereti a levest kanalazni, tányérból. Levestészta nuku, a daragombócot nem szereti, így beáldozok egy ujjnyi szelet francia, portóival dúsított kacsa májpástétomot. Mert kevés az idő, nem pepecselek kétkanalas gombóckészítéssel, hanem a masszát egyszerűen leküldöm a nokedli szaggatón, egyenesen a forró levesbe, amit 3 perc múlva már tálalok is.
Hozzávalók:
kb 15 dkg kacsa májpástétom
2-3 ek (házi)zsemlemorzsa
kevés só, frissen őrölt bors
1 tojás
1 csokor aprított petrezselyem
A hozzávalókat összekeverem, a massza ne legyen se túl lágy, sem kemény. A nokedli szaggatón beleszaggatom a gyöngyözve forró levesbe, 2-3 percig főzöm. Ha nagyon ráérek, 2 kávéskanál segítségével csinos gombócokat gyártok.
Gyenge minőségű (konzerv)májkrémmel nem próbálkoznék…