2009. január 4.

Sajtkrémmel töltött datolya, baconkalodában


Egy nem túl gazdaságos, ám annál finomabb falat, igazi kalóriabomba, de szilveszterkor ki törődik a kalóriákkal?!? Pepecsmunka, aminek eredménye aztán szempillantás alatt elfogy, az a fajta, amit nem lehet abbahagyni…

Hozzávalók:
magozott datolya
sajtkrém (tubusos)
szeletelt bacon
fogpiszkáló
türelem:-)

Nekem nem volt magozott datolyám, így magam magoztam ki. A mag helyét sajtkrémmel érdemes tölteni, ez plusz ízt ad a végeredménynek. Minden szem datolyát fél szelet baconba tekerni, fogpiszkálóval rögzíteni és sütőpapírral bélelt tepsin sütőben, vagy egyszerűen serpenyőben pirosra sütni. Mennyei!

Aszalt szilvával, netán csirkemájjal is hasonlóan finom falat!

Gyorsolvasóknak: nem balkonláda, baconkaloda:-)
(van, aki tudja miért!)

1 megjegyzés:

Mindennapi Manna írta...

Ezért simán kimagozom a datolyát:)