2009. január 4.

Sajtkrémmel töltött datolya, baconkalodában

Egy nem túl gazdaságos, ám annál finomabb falat, igazi kalóriabomba, de szilveszterkor ki törődik a kalóriákkal?!? Pepecsmunka, aminek eredménye aztán szempillantás alatt elfogy, az a fajta, amit nem lehet abbahagyni…


Hozzávalók:

magozott datolya

sajtkrém (tubusos)

szeletelt bacon

fogpiszkáló

türelem:-)


Nekem nem volt magozott datolyám, így magam magoztam ki. A mag helyét sajtkrémmel érdemes tölteni, ez plusz ízt ad a végeredménynek. Minden szem datolyát fél szelet baconba tekerni, fogpiszkálóval rögzíteni és sütőpapírral bélelt tepsin sütőben, vagy egyszerűen serpenyőben pirosra sütni. Mennyei!


Aszalt szilvával, netán csirkemájjal is hasonlóan finom falat!


Gyorsolvasóknak: nem balkonláda, baconkaloda:-)

(van, aki tudja miért!)

1 megjegyzés:

Mindennapi Manna írta...

Ezért simán kimagozom a datolyát:)