![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1_tFui24om_Yk1UiT864Zd1rICv9eS3WD7L4aZcWHD_1RtxQMjgei5ZVEVkfQLzO2J_orPGhpAWLE-I3CbQZFbWubOn0_R4V6RIkkzd83nIMV9baQLxc7xzyCuAiJLGzSO4zZaN7TkZCa/s320/hagymar%C3%A9tes.jpg)
Legalább két hete várakozott egy csomag réteslap a hűtőben, ma jött el a napja, sajtos hagymás tölteléket kapott. Elkészült, megkóstoltuk, megszerettük. Lesz folytatás!
Hozzávalók:
1 kg hagyma
1 kg hagyma
20 dkg sajtkeverék, reszelve (cheddar, mozzarella és füstölt edámi)
2 ek (téli fügés) balzsamecet
2 ek (téli fügés) balzsamecet
1 ek mustméz
1 ek vaj
só, bors
1 ek morzsolt bazsalikom
1 ek morzsolt kakukkfű
6 db réteslap (1 csomag)
kevés vaj a réteslapok közé
szezámmag a rétes tetejére
1 ek vaj
só, bors
1 ek morzsolt bazsalikom
1 ek morzsolt kakukkfű
6 db réteslap (1 csomag)
kevés vaj a réteslapok közé
szezámmag a rétes tetejére
A hagymát megpucolom, nyolc részre vágom, majd forró serpenyőben kevés vajon, rázogatva majdnem puhára sütöm. Sózom, borsozom, ráöntöm a balzsamecetet, rámorzsolom a bazsalikomot és kakukkfüvet, végül következik a mustméz, majd a reszelt sajtot is belekeverem és már veszem is le a tűzről.
A réteslapokat egyenként megkenem olvasztott vajjal, majd egymásra fektetem őket egy enyhén nedves konyharuhán. A tölteléket egyenletesen elosztom rajta és a konyharuha segítségével feltekertem a rétest. Tepsibe teszem, tetejét megkenem kevés olvasztott vajjal, és rászórom a szezámmagot. Előmelegített 200 fokos sütőben megsütöm, kb 30 perc alatt.
Sajtos-gombás karajt kísért, a vártnál nagyobb sikerrel.