2009. január 6.

Szezámbundás csirkemell


Sokkal finomabb, mint egy natúr csirkemell és nem egy wasistdas elkészíteni. Attól a pillanattól, hogy hazaérkezvén belépek az ajtón, 20 perc múlva vígan falatozzuk.

Hozzávalók:
fejenként fél csirkemell filé
2-2 ek fehér és fekete szezámmag
1 ek vaj
só, bors, granulált fokhagyma

A csirkemell filéket elfelezem, megmosom, konyhai papírtörlővel megszárítom, sózom, borsozom és meghintem granulált fokhagymával, majd meghempergetem az összekevert, kétféle szezámmagba. A vastagaljú serpenyőmet felhevítem, dobok bele egy ek vajat és oldalanként 3-4 perc alatt megsütöm a csirkemellet. Elzárom a tüzet, lefedem a serpenyőt, megterítek és friss salátával megágyazok a csirkének. Szeletelve tálalom. A rövid sütési időnek, illetve a pár perces pihentetésnek köszönhetően mennyeien puha, szaftos a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések: