2009. január 4.

Füstölt lazacos tortillatekercs


Még egy party falatka a szilveszteri asztalunkról, amit 10 perc alatt össze lehet dobni és nagyon finom.

Hozzávalók:
1 kész tortilla lap
100 g friss sajt (cottage cheese)
fél csokor friss, vagy fagyasztott kapor, aprítva
100 g natúr sajtkrém
½ mokkáskanálnyi dijoni magos mustár
só, frissen őrölt bors
fél kis gerezd fokhagyma, reszelve
pár csepp citromlé
200 g füstölt lazac

Ha nincs itthon kész tortillám (ami ritkán fordul elő, mert ez olyan vésztartalék élelmiszer, amiből percek alatt ebéd, vacsora vagy útravaló készíthető. Pesten, a Wesselényi utcai Szép kis Indiába, vagy a Baross utcai török élelmiszer boltban szoktam venni), akkor 2,5 dl tejből, 4 ek lisztből és egy tojásból, némi só, friss, vagy szárított zöldfűszer /petrezselyem, újhagyma vagy póré, kakukkfű, bazsalikom hozzáadásával/ palacsintát sütök.

A kencéhez összekeverem a lazac kivételével a hozzávalókat, megkenem vele a folpackra fektetett tortillát és betakarom a lazac szeletekkel, majd jó szorosan feltekerem, hengert formázok belőle és hűtőbe teszem pár órára (vagy akár másnapig).

A kész tekerccsel nincs más dolgom, mint éles késsel felkarikázni, tálra rendezni és pár olajbogyót díszítésnek köré dobni.

4 megjegyzés:

PartizánOrsi írta...

Nagyon jól ez ki! Esetleg próbáld ki a következö is, én ezt gyakran készítem vendégséghez: egy csomag (8 db) tortillához 10 dkg krémsajtot kevés mustárral, sóval, borssal, vágott petrezselyemzölddel kikeverni, a tortillákat vékonyan megkenni. Rá hajszálvékony füstölt sonka, szorosan föltekerni, egy éjszakára hütöbe. Felszeletelve tálalni. De már csináltam krémsajt-szárított paradicsom-füstölt libamell variációban is, az se rossz.

gabojsza írta...

Hmmm...egyik öltet jobb, mint a másik!:-)

Hobbiszakács írta...

Napok óta szemezek egy félkilós füstöltlazaccal - most már tudom, mi lesz vele - azaz belőle :-))

gabojsza írta...

félkilós füstöltlazac...hmmm...