Még egy party falatka a szilveszteri asztalunkról, amit 10 perc alatt össze lehet dobni és nagyon finom.
Hozzávalók:
1 kész tortilla lap
fél csokor friss, vagy fagyasztott kapor, aprítva
½ mokkáskanálnyi dijoni magos mustár
só, frissen őrölt bors
fél kis gerezd fokhagyma, reszelve
pár csepp citromlé
Ha nincs itthon kész tortillám (ami ritkán fordul elő, mert ez olyan vésztartalék élelmiszer, amiből percek alatt ebéd, vacsora vagy útravaló készíthető. Pesten, a Wesselényi utcai Szép kis Indiába, vagy a Baross utcai török élelmiszer boltban szoktam venni), akkor 2,5 dl tejből, 4 ek lisztből és egy tojásból, némi só, friss, vagy szárított zöldfűszer /petrezselyem, újhagyma vagy póré, kakukkfű, bazsalikom hozzáadásával/ palacsintát sütök.
A kencéhez összekeverem a lazac kivételével a hozzávalókat, megkenem vele a folpackra fektetett tortillát és betakarom a lazac szeletekkel, majd jó szorosan feltekerem, hengert formázok belőle és hűtőbe teszem pár órára (vagy akár másnapig).
A kész tekerccsel nincs más dolgom, mint éles késsel felkarikázni, tálra rendezni és pár olajbogyót díszítésnek köré dobni.