Vége a mézeskalács illatú, délig alvós, meghitten lustálkodós ünnepnapoknak, ma már mentálisan készültem a reggeltől estig munkás hétköznapokra. Az ünnepek alatt ettünk, mi szem-szájnak ingere, ittunk, amennyi jólesett (ha a pezsgős üvegeket vissza lehetne váltani, ellennénk egy darabig az árából), de ennek vége. Mától lájtosabbra fogjuk az étkezést, ennek szellemében a bőrös karaj mellé két finom salátát készítettem köretnek, görög salátát ÉP kérésére, az alábbit a magam kedvére. A bőrös karaj ...az ugye nem annyira lájtos, de nem lehet a szervezetet csak úgy, egyből csirkemellel sokkolni...
Hozzávalók:
egy gumó édeskömény
két narancs
két narancs
egy kis fej lilahagyma
egy maréknyi fekete, mag nélküli olajbogyó
egy maréknyi rucola
extra szűz olívaolaj
sópehely (Maldon)
frissen őrölt bors
Az édesköményt és lilahagymát vékony szeletekre vágtam, a narancsokat kifiléztem. Egy tálban összekevertem a hozzávalókat, a legfinomabb horvát olívaolajammal meglocsoltam, sóztam, borsoztam, és azonnal tálaltam.
egy maréknyi fekete, mag nélküli olajbogyó
egy maréknyi rucola
extra szűz olívaolaj
sópehely (Maldon)
frissen őrölt bors
Az édesköményt és lilahagymát vékony szeletekre vágtam, a narancsokat kifiléztem. Egy tálban összekevertem a hozzávalókat, a legfinomabb horvát olívaolajammal meglocsoltam, sóztam, borsoztam, és azonnal tálaltam.