2009. január 4.

Narancsos, rucolás édeskömény saláta


Vége a mézeskalács illatú, délig alvós, meghitten lustálkodós ünnepnapoknak, ma már mentálisan készültem a reggeltől estig munkás hétköznapokra. Az ünnepek alatt ettünk, mi szem-szájnak ingere, ittunk, amennyi jólesett (ha a pezsgős üvegeket vissza lehetne váltani, ellennénk egy darabig az árából), de ennek vége. Mától lájtosabbra fogjuk az étkezést, ennek szellemében a bőrös karaj mellé két finom salátát készítettem köretnek, görög salátát Életem Párja kérésére, az alábbit a magam kedvére. A bőrös karaj ...az ugye nem annyira lájtos, de nem lehet a szervezetet csak úgy, egyből csirkemellel sokkolni...


Hozzávalók:
egy gumó édeskömény
két narancs
egy kisfej lilahagyma
egy maréknyi fekete, mag nélküli olajbogyó
egy maréknyi rucola
extra szűz olívaolaj
sópehely (Maldon)
frissen őrölt feketebors

Az édesköményt és lilahagymát vékony szeletekre vágtam, a narancsokat kifiléztem. Egy tálban összekevertem a hozzávalókat, a legfinomabb horvát olivaolajammal meglocsoltam, sóztam, borsoztam, és azonnal tálaltam.

Mindennapi Manna is készített már hasonlót.

3 megjegyzés:

Mindennapi Manna írta...

köszönöm:)

Wise Lady írta...

Szia gabojsza! Én január óta már háromszor készítettem el ezt a salátát. Húsokhoz esszük. A férjemnek is nagyon ízlik, rendszeresen fogom csinálni ezután is. Én rukkolát nem teszek bele. Kösz a receptért.

gabojsza írta...

Egészségetekre! örülök, hogy ízlik:-)))