2009. január 4.

Mini pizza



Ha gyorsan kell valami harapnivaló és van kéznél leveles tészta, mi sem egyszerűbb, mint abból készíteni pizzát. Tudom, nem túl autentikus, de gyors és praktikus. Ha party falatkának szánjuk, készítsük 2-3 falatnyi adagokban, ahogy most a szilveszteri vacsorára tettem. Hogy mi kerüljön a tésztára? Ami épp adódik a hűtőnkben, ez már tényleg csak fantázia kérdése.

Amiből készült:
leveles tészta
morzsolt oregánó
sonka
sajt
olajbogyó

Szándékosan nem írok adagokat, mert erre maradék tésztát, illetve feltétet is fel lehet használni. A leveles tésztát kinyújtom, pogácsaszaggatóval korongokat vágok belőle, megkenem paradicsomszósszal, a „pizza feeling” fokozására megszórom oregánóval, teszek rájuk egy-egy kupac reszelt sajtot (nálam most chilis mozzarella-cheddar keverék, de bármilyen, jól olvadó sajt megteszi), tépkedek rájuk sonka darabkákat, megtetőzöm egy-egy szem félbevágott olajbogyóval és 180 fokos sütőben megsütöm. Ez is melegen-langyosan a legjobb.
Ha nem kör alakúra, hanem négyszögre vágom a tésztát, nem keletkezik selejt, amit nem kell újragyúrni, nyújtani, stb. Legközelebb majd nem pepecselek:-)

A gombás tartlette-el együtt tálaltam.