![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_0UrKhilhlKD27F7NaMmmpxystyIh1VrkApXbAsBWZthe3wc4zubckRrNgGCu9-G6SYqrTfO2tVfio8uVJHK3xNw4EAPPOs55tEeNOyjjfKgfGQsQnvSwGUOluL4q60DWMCH9_oX-mMd3/s640/pizza.jpg)
Ha gyorsan kell valami harapnivaló és van kéznél leveles tészta, mi sem egyszerűbb, mint abból készíteni pizzát. Tudom, nem túl autentikus, de gyors és praktikus. Ha party falatkának szánjuk, készítsük 2-3 falatnyi adagokban, ahogy most a szilveszteri vacsorára tettem. Hogy mi kerüljön a tésztára? Ami épp adódik a hűtőnkben, ez már tényleg csak fantázia kérdése.
Amiből készült:
leveles tészta
fűszeres paradicsomszósz (vagy ketchup)
morzsolt oregánó
sonka
sajt
olajbogyó
Szándékosan nem írok adagokat, mert erre maradék tésztát, illetve feltétet is fel lehet használni. A leveles tésztát kinyújtom, pogácsaszaggatóval korongokat vágok belőle, megkenem paradicsomszósszal, a „pizza feeling” fokozására megszórom oregánóval, teszek rájuk egy-egy kupac reszelt sajtot (nálam most chilis mozzarella-cheddar keverék, de bármilyen, jól olvadó sajt megteszi), tépkedek rájuk sonka darabkákat, megtetőzöm egy-egy szem félbevágott olajbogyóval és 180 fokos sütőben megsütöm. Ez is melegen-langyosan a legjobb.
Ha nem kör alakúra, hanem négyszögre vágom a tésztát, nem keletkezik selejt, amit nem kell újragyúrni, nyújtani, stb. Legközelebb majd nem pepecselek:-)
A gombás tartlette-el együtt tálaltam.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBz20eoOum78utlwjAnTAhlFRUspfytUtBKMLMr0QcSzL5KnkikBmL-DTH5Gcgzn6aBNOJD8vXT9-qEkvPXEZG0ihT9H5FVKJb4-X1caO0MEj_dCeTMSI1idqHMcBJB_b_BWsIaFI03Fgb/s400/tartlette-pizza.jpg)