![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSqPqViNcl3MwDps-TFuKEJK3DBnvDdJ0kVaAKVS-fKKKEBDrn4_eqCa3sJiIrzYNIRmy8EXCmuqSygKDcFsbUP2_Dji33efgF9JY_jxV0t4rFvnV5D2h2a2yQ3sO9K63nNrdGlRt2Rmor/s400/h%C3%BAsgomb%C3%B3c.jpg)
Még egy party falatka a szilveszteri asztalunkról, ami jó fűszeres, akár mini hamburgernek is beillő, csak annál sokkal jobb:-)
Hozzávalók:
fél kiló darált sovány sertés hús (marhával jobb lenne)
1 sonkahagyma, apróra vágva
pár slank sonkahagyma, szeletekre vágva
5 gerezd fokhagyma, aprítva
só, frissen őrölt bors
morzsolt oregánó, ízlés szerint (nálam kb 1 evőkanálnyi)
20 deka görög feta
Az apró kockára vágott hagymát, a sóval, borssal, oregánóval és fokhagymával a húshoz adom, majd összegyúrom. A végén belekeverem a fetát. Egy éjszakát pihentetem a masszát a hűtőben, majd másnap gombócokat formálok belőle, sütőpapírral bélelt tepsire rakom, egy pohár aljával egy kicsit lelapogatom, majd 180 fokon, egyszer megfordítva, a sütőben pirosra sütöm.
A toast kenyér korongokat megkenem (házi)majonézzel, ráteszek egy sonkahagyma szeletkét, majd egy fetás húsgombócot és egy (fél)olajbogyót. Fogpiszkálóval rögzítem.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.