![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6rte2xWa81udhQupibzXFqZHiPzeELiRBrxhDPmXsvWARuZzZUuQAwSiCiLjUO5f6RVKemNrdqf_Tu9izhBFqHfWTiurPQhci73AKziREZe3tAdE5etm6jDyj_VK3f10bvdL2ylXx4DXH/s640/pisk1.jpg)
Ideális alternatívája a Pavlova tortának, ha összejött pár tojásfehérje amivel nem tudok mit kezdeni.
Minden tojásfehérjéhez 1 ek cukrot és 1 ek lisztet használok.
A tojásfehérjéket elkezdem habbá verni, hozzáadom apránként a cukrot, amivel fényes és kemény habot verek, végül evőkanalanként beleszórom a lisztet. Teszek bele egy mokkáskanálnyi vanília esszenciát, sokat dob az ízén.
Egy őzgerinc- vagy hosszúkás (kalács) formát kivajazok, kilisztezek. Beleöntöm a tésztát és a tetejére lisztbe hempergetett gyümölcsöt (pld. meggybefőttet), durvára darabolt mandulát, mogyorót, vagy diót szórok. Azért hempergetem meg lisztben, mert így van rá esély, hogy nem vándorol azonnal a tészta aljára. Világosra sütöm, deszkára borítva hűtöm, szeletelem, porcukrozva tálalom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv6qi1IBm_FUEo-8L_mk0Iq9tdH2X0BTFUyoE1wuLzVVdqmYskcoeJWFhc7qfI_TlAzwVmZTLV8BAAU6vzJxyWctYUKJ-sUDPtgPKucCxd68MqN1rc94WjjQ-Yg1LcQXrAP37mY4qz9i5R/s640/pisk2.jpg)