![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3oklaJ0O-OuGseek5eZ8evHv4eRLimsVivuEF_eoi32-z54OImaVreg0RxQ_9mw4DntvLzSjVCJY1OQB1ZH6ucamMX0wJYZHNmvAF8PY7-BHH4ei5BUPs51rjhH9Ps89iFwagxLSZlfP_/s640/gesztenye_charlotte.jpg)
Egyszerű desszert: ha van a fagyasztóban 1-2 csomag gesztenyemassza, akad némi tejszín és babapiskóta, már foghatok is hozzá. Célszerű 6-8 órával korábban elkészíteni, hogy tökéletes legyen az állaga.
Hozzávalók:
fél csomag babapiskóta
fél kg édes gesztenyemassza (előző este kivenni a fagyasztóból!)
200 ml tejszín
10 dkg ropogós Amaretto keksz
folpack
szuflé formák
pár szem (magozott) meggybefőtt
Fejenként egy szuflé formát kibélelek folpack fóliával úgy, hogy a fólia szélei jól lelógjanak a forma oldalán. A szélét körberakom felezett, pár másodpercre rumos tejbe áztatott babapiskótával. Habbá verem a tejszínt, összekeverem a lágy gesztenyemasszával, a rummal és belemorzsolom az Amaretto kekszet. Ezzel a krémmel megtöltöm a formákat, ráhajtogatom a lelógó folpack széleit és hűtőbe teszem tálalásig. Akkor kiveszem a formából, tányérra borítom, leveszem róla a fóliát és egy-egy szem meggybefőttel díszítem. Ha jó az időzítés, a babapiskóta kellemesen puha, a krém könnyen habos, a kekszmorzsa még ropogós…
Fakanál 2008/10