2008. október 28.

Gesztenyés mini charlotte


Egyszerű desszert: ha van a fagyasztóban 1-2 csomag gesztenyemassza, akad némi tejszín és babapiskóta, már foghatok is hozzá. Célszerű 6-8 órával korábban elkészíteni, hogy tökéletes legyen az állaga.

Hozzávalók:
fél csomag babapiskóta
fél kg édes gesztenyemassza (előző este kivenni a fagyasztóból!)
200 ml tejszín
10 dkg ropogós Amaretto keksz
1 dl jó minőségű rum
folpack
szuflé formák
1 dl tej
pár szem (magozott) meggybefőtt

Fejenként egy szuflé formát kibélelek folpack fóliával úgy, hogy a fólia szélei jól lelógjanak a forma oldalán. A szélét körberakom felezett, pár másodpercre rumos tejbe áztatott babapiskótával. Habbá verem a tejszínt, összekeverem a lágy gesztenyemasszával, a rummal és belemorzsolom az Amaretto kekszet. Ezzel a krémmel megtöltöm a formákat, ráhajtogatom a lelógó folpack széleit és hűtőbe teszem tálalásig. Akkor kiveszem a formából, tányérra borítom, leveszem róla a fóliát és egy-egy szem meggybefőttel díszítem. Ha jó az időzítés, a babapiskóta kellemesen puha, a krém könnyen habos, a kekszmorzsa még ropogós…

Fakanál 2008/10

3 megjegyzés:

Ízbolygó írta...

Azt hittem a képről, hogy a sárga az körte. Most, hogy már látom, babapiskóta, kipróbálnám egy kis kardamomos körtével is:-)))

gabojsza írta...

Hmmm...most, hogy mondod...jó ötlet!:-)))

Mamma írta...

:-)) Anyukám gyerekkoromban egy nagyon hasonló édességet készített, aztán pályafutásom elején folytattam, de már időtlen idők óta nem!
Pár hónapja eszembe jutott, meg a szezon is itt van, hogy le kellene porolgatni róla a port:-))) Ő is meggyet tett rá, de a körte is milyen jó ötlet:-))
Nekifutok még én is!