2008. október 22.

Minek nevezzelek?



Volt pár házi füstölt sonka szeletvég, amit már senki nem akart megenni, mert kiütött rajta a só és megkeményedett. Gondoltam megfőzöm, majd lesz vele valami…Meg is főztem, babérlevéllel, fokhagymával, szemes borssal és egy fej hagymával ízesített vízben. A sonka darabokat kiszedtem, de olyan jó illata és íze volt a főzőlevének, hogy sajnáltam kidobni, ezért leszűrtem, felöntöttem annyi vízzel, hogy ne legyen túl sós, majd belefőztem néhány szem kockára vágott krumplit. Amikor megfőtt, botmixerrel megdolgoztam és hozzáadtam 2 dl tejszínt. Levesbetétnek a főtt sonkát aprítottam bele, mindenkinek ízlett!

Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Hívhatnám szegény ember levesének, hiszen csak egy kis sonka főzőlé meg pár szem krumpli. Vagy lehetne sonkás burgonya krémleves. Mindegy, minek hívom, finom, melengető és laktató. Maradékhasznosítás mesterfokon:-)

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.