2008. október 23.

Megérkezett!


Az Alexandra tényleg komolyan veszi az egy napos kiszállítást. Hétfőn délelőtt megrendeltem és kedd délelőtt 11-kor már csöngetett is a futár a két Gordon Ramsay könyvvel, miközben én éppen Kecskeméten punnyadtam egy környezetvédelmi termékdíjról szóló fejtágításon. Hát alig vártam, hogy hazaérjek és kézbe vegyem, mert amúgy az egész keddi napot szívesen kihagytam volna az életemből…

Mindkettőt a "megéri a befektetést" kategóriába sorolnám. Szuper receptek vannak benne!
A Háromcsillagos séf lenyűgöző. Inspiráló képek és csodálatos fogások, nem elérhetetlen hozzávalókból! Egyedüli hátránya, hogy esténként nem lehet csak úgy, ágyban fekve lapozgatni, mert ha véletlenül az arcomra dől, nem lesz ki felnevelje a gyerekeimet.

A Vasárnapi ebédnek fantasztikusak a receptjei, de megérdemelt volna ez a könyv egy jobb papírminőséget, azáltal a képek színei is élethűbbek lettek volna. A végeredménnyel vannak gondjaim. Nem az a színvilág, amit szívesen a kezembe veszek és kedvtelésből lapozgatok, ezt még a kitűnő receptek sem ellensúlyozzák. Persze használni fogom:-)

Ezúton is köszönöm a Jézuskámnak az ajándékot!

5 megjegyzés:

"saját levében" írta...

A Times hétvégi színes magazinjában rendszeresen publikál az öreg gyűröttarcú. Ott szépek a képek.

Vesta írta...

Kedves Gabojsza, jó ötlet volt, hogy felhívtad a figyelmet az Alexandra akciós Gordon Ramsey könyveire! Már kacérkodtam a gondolattal, hogy veszek egyet, de elég ijesztő volt az ára. Próbaképpen én a Vasárnapi ebédeket rendeltem és kaptam meg, szerintem kellemes olvasmány,kedvet csinál a főzéshez és lehet kísérletezgetni hasonló (de szerintem csak hasonló, márcsak a hozzávalók miatt is ) menüsorokkal!
Egy lelkes és rendszeres olvasód

Sajtkukac írta...

Szia Gabojsza!

Nagyon is egyetértek a véleményeddel. Én is a Vasárnapi ebédet vettem meg és ugyanezek a gondolatok jutottak eszembe. A másik könyv nem vonzott annyira, az ára meg végképp eltántorított.

Ez a könyv valóban eltér az összes többitől és arra gondoltam, hogy ez valamiféle koncepció a kiadó részéről. Máskülönben furcsa lenne 7500 Ft-ot kérni érte.

Azonban ezt a tálalást simán el tudom képzelni Gordon esetében. Ha látnánk egy angol kiadványát lehet, hogy azonnal választ kapnánk a kérdéseinkre.

Mindenesetre nagyon nem bántam meg, imádnivaló a pasi. Na, nem úgy ... csak olyan jól áll neki a fakanál! Ha ő nem ihlet meg, akkor senki.

Orsi

gabojsza írta...

Vesta, szolgálunk és tudósítunk:-)
Orsi, én is a pasi miatt(na én sem úgy!) de én bizony a Háromcsillagos séfet nem bántam meg. Annyira szép az a könyv! Gyönyörűek a fotók, ínycsiklandók a fogások és sok jó ötletet láttam benne. A Vasárnapi ebédet is forgatni (meg használni) fogom, de nem az én színvilágom, túl harsány, koncepció ide, vagy oda:-)

Névtelen írta...

A Tesz-vesz-en az általatok említett két könyv most nagyon kedvezményes áron megvásárolható! (Az egyik 4000 Ft, a másik 6500.)

Ildikó