2014. augusztus 16.

Paradicsom salsa


Az egyik legjobb dolog a nyárban az ízes, érett, lédús paradicsom!  Ehetjük klasszikus salátának elkészítve, olaszosan, vagy izgalmasan pácolva, készíthetünk belőle szegény ember levesét, vagy gyerekkori ízeket idéző levest, főzhetünk belőle ivólét, tésztaszószt, ketchupot vagy lekvárt, ehetjük sütve, vagy töltve (rizottóval, halkrémmel, vagy akár franciásan), aszalhatjuk, vagy  készíthetünk belőle üde szalszát.

Hozzávalók:
fél kg piros és sárga koktélparadicsom
1 kisebb  salotta hagyma
1 zöld chili paprika, egészben, vagy kimagozva-kierezve, attól függően, hogy mennyire csípősen szeretjük  
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1/2 teáskanál borecet
1 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint 

A paradicsomokat megmosom, elfelezem, a hagymát, fokhagymát és chili paprikát felszeletelem, majd késes robotgépben összeaprítom a többi hozzávalóval együtt. Zöldséghasábok, vagy tortilla chips illik hozzá, de egy szelet grillezett hússal sem veszne össze.

Innen az ötlet.