Az egyik legjobb dolog a nyárban az ízes, érett, lédús
paradicsom! Ehetjük klasszikus salátának elkészítve, olaszosan, vagy izgalmasan pácolva, készíthetünk belőle szegény ember levesét,
vagy gyerekkori ízeket idéző levest, főzhetünk belőle ivólét, tésztaszószt,
ketchupot vagy lekvárt, ehetjük sütve, vagy töltve (rizottóval, halkrémmel, vagy akár franciásan), aszalhatjuk, vagy
készíthetünk belőle üde szalszát.
Hozzávalók:
fél kg piros és sárga koktélparadicsom
1 kisebb salotta
hagyma
1 zöld chili paprika, egészben, vagy kimagozva-kierezve,
attól függően, hogy mennyire csípősen szeretjük
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1/2 teáskanál borecet
1 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
A paradicsomokat megmosom, elfelezem, a hagymát, fokhagymát
és chili paprikát felszeletelem, majd késes robotgépben összeaprítom a többi
hozzávalóval együtt. Zöldséghasábok, vagy tortilla chips illik hozzá, de egy
szelet grillezett hússal sem veszne össze.
Innen az ötlet.