2014. augusztus 15.

Shrimp scampi


Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb recept garnélából. Halárus barátomtól tanultam a receptjét. Pár perc alatt elkészül, ki lehet vele ülni a teraszra egy pohár borral, a szaftot meg ki lehet tunkolni friss baguette-el.

Hozzávalók fejenként:
10-12 db méretes garnéla
3 dkg vaj
2 ek olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 csipet chili pehely
só, frissen őrölt bors
kis csokor petrezselyemzöld

A tűzhelyen is használható kedvenc Pataki kerámia nyeles edényemben összemelegítem a vajat az olívaolajjal, megfuttatom benne a zúzott fokhagymát és chili pelyhet, hozzáadom a tisztított garnélát, felöntöm a borral, sózom, borsozom és 3-4 percig (közben megkeverem) forralom. Ennyi idő alatt a garnéla elkészül (ha túlsütjük rágós lesz), a vaj-olívaolaj-bor kombó pedig isteni szafttá sűrűsödik. Megszórom az aprított petrezselyemmel és tálalom. Egyszerű és nagyszerű.