Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb recept garnélából.
Halárus barátomtól tanultam a receptjét. Pár perc alatt elkészül, ki lehet vele
ülni a teraszra egy pohár borral, a szaftot meg ki lehet tunkolni friss
baguette-el.
Hozzávalók fejenként:
Hozzávalók fejenként:
10-12 db méretes garnéla
3 dkg vaj
2 ek olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 csipet chili pehely
só, frissen őrölt bors
kis csokor petrezselyemzöld
A tűzhelyen is használható kedvenc Pataki kerámia nyeles
edényemben összemelegítem a vajat az olívaolajjal, megfuttatom benne a zúzott
fokhagymát és chili pelyhet, hozzáadom a tisztított garnélát, felöntöm a borral,
sózom, borsozom és 3-4 percig (közben megkeverem) forralom. Ennyi idő alatt a
garnéla elkészül (ha túlsütjük rágós lesz), a vaj-olívaolaj-bor kombó pedig
isteni szafttá sűrűsödik. Megszórom az aprított petrezselyemmel és tálalom.
Egyszerű és nagyszerű.