2012. augusztus 4.

Fűszeres sült paradicsom


Az egyszerűség dicsérete. Jó érett, ízes paradicsomból érdemes hozzáfogni.

Hozzávalók:
4 paradicsom
só pehely és frissen őrölt bors
friss, vagy morzsolt  oregánó, rozmaring, kakukkfű  és csombor, ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
fél dl ​​olívaolaj

A paradicsomokat elfelezem és sütőtálba helyezem (ha billegnek, talpat vágok nekik). Megszórom a fűszerekkel, sózom, borsozom, elosztom a paradicsomokon a vékonyra szeletelt fokhagymát és meglocsolom az olívaolajjal. 150 C-fokra előmelegített sütőben sütöm egy-másfél órát, vagy kenyér sütés után tolom a sütőbe, és ott hagyom egy órát (120 C-fokon).

Ha elkészült, azonnal tálalom, az ízes olajat friss kenyérrel érdemes kitunkolni.
 Innen az ötlet.