Az egyszerűség dicsérete. Jó érett, ízes paradicsomból
érdemes hozzáfogni.
Hozzávalók:
4 paradicsom
só pehely és frissen őrölt bors
friss, vagy morzsolt oregánó, rozmaring, kakukkfű és csombor, ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
fél dl olívaolaj
A paradicsomokat elfelezem és sütőtálba
helyezem (ha billegnek, talpat vágok nekik). Megszórom a fűszerekkel, sózom, borsozom, elosztom a paradicsomokon a
vékonyra szeletelt fokhagymát és meglocsolom az olívaolajjal. 150 C-fokra
előmelegített sütőben sütöm egy-másfél órát, vagy kenyér sütés után tolom a sütőbe,
és ott hagyom egy órát (120 C-fokon).
Ha elkészült, azonnal tálalom, az ízes
olajat friss kenyérrel érdemes kitunkolni.
Innen az ötlet.