Szeptember 12-13-án, a budapesti Cervantes Intézetben 2
napig a sonkáé lesz a főszerep! Egy vérprofi spanyol sonkaszeletelő bajnok, egy
magyar sommelier, egy spanyol séf és Spanyolország legfinomabb sonkái, na meg a
hozzájuk illő magyar borok várnak minden szenvedélyes gourmet, akit lázba hoznak
az ínyencségek és a nemes alapanyagok.
Az I. Szega Sonka-workshopon megtudhatunk mindent a méltán
világhírű spanyol érlelt sonkákról, a készítéstől a tálalásig. Az izgalmasnak
ígérkező gourmet-kalandon Anselmo Pérez spanyol sonkaszeletelő bajnok előadást
tart a sonkakészítésről és a cortador szakmáról, melyet professzionális
sonkaszeletelő bemutatóval koronáz meg.
kép innen
Ott lesz Jacobo Bajo, az Eurostars Budapest séfje, aki a
spanyol sonka gasztronómiai lehetőségeiről beszél, autentikus receptekkel fűszerezve.
A Magyar Sommelier Szövetség tagjai (Fabók Mihály,
Kertai Zoltán, és Varga Norbert sommelier-k) által előzetesen összeállított
magyar borsort összekóstolhatjuk a spanyol érlelt és a magyar füstölt 2 hónapig
levegőn szárított sonkákkal Kovács Antal sommelier vezetésével.
Időpont: 2012. szeptember 12-13. 16:00-kb. 20:00 óráig
Helyszín: Budapesti Cervantes Intézet,1064 Budapest,
Vörösmarty utca 32.
Részvételi díj: 10 000 forint/2 nap/fő
A résztvevők száma limitált. Aki ott szeretne lenni az
egyedülálló workshoppon, küldje el
jelentkezését még ma a workshop@szegacam.hu email-címre!