2012. augusztus 31.

A sonka ünnepe



Szeptember 12-13-án, a budapesti Cervantes Intézetben 2 napig a sonkáé lesz a főszerep! Egy vérprofi spanyol sonkaszeletelő bajnok, egy magyar sommelier, egy spanyol séf és Spanyolország legfinomabb sonkái, na meg a hozzájuk illő magyar borok várnak minden szenvedélyes gourmet, akit lázba hoznak az ínyencségek és a nemes alapanyagok.

Az I. Szega Sonka-workshopon megtudhatunk mindent a méltán világhírű spanyol érlelt sonkákról, a készítéstől a tálalásig. Az izgalmasnak ígérkező gourmet-kalandon Anselmo Pérez spanyol sonkaszeletelő bajnok előadást tart a sonkakészítésről és a cortador szakmáról, melyet professzionális sonkaszeletelő bemutatóval koronáz meg.

kép innen

Ott lesz Jacobo Bajo, az Eurostars Budapest séfje, aki a spanyol sonka gasztronómiai lehetőségeiről beszél,  autentikus receptekkel fűszerezve.
 A Magyar Sommelier Szövetség tagjai (Fabók Mihály, Kertai Zoltán, és Varga Norbert sommelier-k) által előzetesen összeállított magyar borsort összekóstolhatjuk a spanyol érlelt és a magyar füstölt 2 hónapig levegőn szárított sonkákkal Kovács Antal sommelier vezetésével.

Időpont: 2012. szeptember 12-13. 16:00-kb. 20:00 óráig
Helyszín: Budapesti Cervantes Intézet,1064 Budapest, Vörösmarty utca 32.
Részvételi díj: 10 000 forint/2 nap/fő

A résztvevők száma limitált. Aki ott szeretne lenni az egyedülálló workshoppon,  küldje el jelentkezését még ma a workshop@szegacam.hu email-címre!