Rég volt hús a blogon, ennek oka, hogy egyre kevesebb húst
eszünk, a család még igényli legalább hetente kétszer-háromszor, nekem a heti
egy is elég lenne. Ha így folytatom, még a végén vega leszek…
A szombat reggeli piacozás kötelezően hentes látogatással is
jár, ott csábultam el a friss kolbászra, egyből eszembe jutott Jamie kolbász csigája, amit a bubble&squeak mellé sütött a Jamie at Home sorozatban. Hazafelé szedtem egy kis friss
rozmaringot, a kolbász közé dugdosva, hagymaágyon sütöttem meg, majd a
barátnőmtől kapott finom mustárral és jóféle házi kenyérrel ettük.
Hozzávalók:
fejenként 2 db sütnivaló, friss kolbász, ha lehet,
kétféle ízesítésű (nálam most fokhagymás és csípős paprikás kolbász)
2 fej (lila)hagyma
friss rozmaring
olívaolaj
2 dl száraz rozé bor
2 dl száraz rozé bor
só és frissen őrölt bors
Megpucolom, majd nem túl vékonyan felszeletelem a hagymát,
szétszedem a hagymakarikákat és beleteszem egy sütőtálba. Sózom, borsozom, meglocsolom
kevés olívaolajjal és jól összekeverem.
A kolbászokat csigaszerűen feltekerem és 2 bambusznyárssal
keresztben átszúrom, így sütés közben könnyű lesz megfordítani. A kolbászok
közé dugdosok friss rozmaring leveleket, majd a kolbászcsigát ráültetem a
sütőtálban várakozó hagymaágyra és meglocsolom egy kevés olíva olajjal, aláöntöm a bort.
Jóféle mustárral, házi kenyérrel és a sült hagymával
tálalom. Egy pohár jó hideg rozé fröccs jól illik hozzá.