2012. augusztus 4.

Hagymaágyon sült kolbász


Rég volt hús a blogon, ennek oka, hogy egyre kevesebb húst eszünk, a család még igényli legalább hetente kétszer-háromszor, nekem a heti egy is elég lenne. Ha így folytatom, még a végén vega leszek…
A szombat reggeli piacozás kötelezően hentes látogatással is jár, ott csábultam el a friss kolbászra, egyből eszembe jutott  Jamie kolbász csigája, amit a bubble&squeak mellé sütött a Jamie at Home sorozatban. Hazafelé szedtem egy kis friss rozmaringot, a kolbász közé dugdosva, hagymaágyon sütöttem meg, majd a barátnőmtől kapott finom mustárral és jóféle házi kenyérrel ettük.

Hozzávalók:
fejenként 2 db sütnivaló, friss kolbász, ha lehet, kétféle ízesítésű (nálam most fokhagymás és csípős paprikás kolbász)
2 fej (lila)hagyma
friss rozmaring
olívaolaj
2 dl száraz rozé bor
só és frissen őrölt bors

Megpucolom, majd nem túl vékonyan felszeletelem a hagymát, szétszedem a hagymakarikákat és beleteszem egy sütőtálba. Sózom, borsozom, meglocsolom kevés olívaolajjal és jól összekeverem.
A kolbászokat csigaszerűen feltekerem és 2 bambusznyárssal keresztben átszúrom, így sütés közben könnyű lesz megfordítani. A kolbászok közé dugdosok friss rozmaring leveleket, majd a kolbászcsigát ráültetem a sütőtálban várakozó hagymaágyra és meglocsolom egy kevés olíva olajjal, aláöntöm a bort.


 Betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe és egyszer megfordítva, szép pirosra sütöm (a sütési idő függ a kolbász vastagságától).
Jóféle mustárral, házi kenyérrel és a sült hagymával tálalom. Egy pohár jó hideg rozé fröccs jól illik hozzá.