A „szegénykonyhában” születnek a legremekebb ízek és
ötletek. A toszkán konyhában eredetileg így használják el a száraz kenyeret és
a kissé túlérett paradicsomot, mert ott semmi nem megy a szemétbe. Olívaolaj,
fokhagyma és némi Parmigiano Reggiano (parmezán), vagy Pecorino Toscano (érlelt toszkán juhsajt) amúgy is akad(t) mindig (nemcsak) egy toszkán konyhában.
Hozzávalók 4 főre:
4-6 db nagy, kissé túlérett, lédús paradicsom (ökörszív
paradicsomból a legfinomabb, én most sárga paradicsomot is tettem bele)
fél dl extra szűz (toszkán) olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, aprítva
kis csokor friss bazsalikom
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
2 szeletnyi kockára vágott szikkadt (sótlan) kenyér
frissen reszelt parmezán, vagy pecorino sajt, ízlés szerint
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.