2013. szeptember 25.

Nigella roquamoléja


Újabb Nigella könyvajánló, újabb „kedvenc” recept. Legalább annyira szeretem az avokádót mint Nigella, egyedüli bánatom, hogy itthon nem igen kapni rendesen érett és akkora példányokat, mint Londonban. Ahogy a könyvben ajánlja, zöldséghasábokkal  is fogyaszthatjuk, de egy tál tortilla chipsszel az igazi.
Az alábbi recept a Nigella Expressz 2. könyvből való.


Hozzávalók:
2 érett avokádó
125 g roquefort (vagy más kéksajt)
60 ml tejföl
2 száll zöldhagyma, finomra szeletelve
negyed teáskanál fűszerpaprika
35 g ecetes halapeno chili (konzervben kapható)
1 csomag tortillachips
Összemorzsolom a kéksajtot a tejföllel. Elfelezem az avokádót, kiveszem a magját, kikanalazom a húsát és villával összenyomkodom, majd belekeverem a kéksajtos tejfölbe, a felaprított zöldhagymával és chilivel együtt. Kis tálba teszem és a tortilla chipsszel tálalom.
 Nigella Lawson: Nigella expressz 2.
Szukits Könyvkiadó
2012
208 oldal
5200.-Ft