Újabb Nigella könyvajánló, újabb „kedvenc” recept. Legalább annyira szeretem az avokádót mint Nigella, egyedüli bánatom, hogy itthon nem igen kapni rendesen érett és akkora példányokat, mint Londonban. Ahogy a könyvben ajánlja, zöldséghasábokkal is fogyaszthatjuk, de egy tál tortilla chipsszel az igazi.
Az alábbi recept a Nigella Expressz 2. könyvből való.
Hozzávalók:
2 érett avokádó
125 g roquefort (vagy más kéksajt)
60 ml tejföl
2 száll zöldhagyma, finomra szeletelve
negyed teáskanál fűszerpaprika
35 g ecetes halapeno chili (konzervben kapható)
1 csomag tortillachips
2 érett avokádó
125 g roquefort (vagy más kéksajt)
60 ml tejföl
2 száll zöldhagyma, finomra szeletelve
negyed teáskanál fűszerpaprika
35 g ecetes halapeno chili (konzervben kapható)
1 csomag tortillachips
Összemorzsolom a kéksajtot a tejföllel. Elfelezem az avokádót, kiveszem a magját, kikanalazom a húsát és villával összenyomkodom, majd belekeverem a kéksajtos tejfölbe, a felaprított zöldhagymával és chilivel együtt. Kis tálba teszem és a tortilla chipsszel tálalom.
Nigella Lawson: Nigella expressz 2.
Szukits Könyvkiadó
2012
208 oldal
5200.-Ft
Szukits Könyvkiadó
2012
208 oldal
5200.-Ft