2013. szeptember 4.

Sült minicsirke


Gál Józsinál vettem francia, kukoricán nevelt minicsirkét. Darabonként 33-35 dekásak voltak, és készen olyan ízesek, mintha visszarepülve az időben, gyerekkorom házi csirkéit ettem volna. 
Cajun fűszerkeverékkel fűszereztem, locsoltam rájuk citromlevet, egy-egy negyed citromot raktam a hasüregükbe, öntöttem alájuk jó egy deci alma cidert, lefedtem alufóliával és betoltam a 200 fokos sütőbe 40 percre. Ezalatt mennyeien szaftosak és puhák lettek, majd még 5-8 percig sütöttem grill fokozaton , közben locsolgattam a saját szaftjukkal. Sült újkrumplival és édesburgonyával tálaltam.

3 megjegyzés:

Mariska írta...

A sok fűszertől még megmaradt a kukoricánnevelés íze?

Gabojsza írta...

Mariska drága, jó volt. Egy "jól nevelt", meg egy tápos, ketreces csirke íze között akkor is zongorázni lehet a különbséget, ha netán cajun fűszerrel van ízesítve...

orsi írta...

ez tényleg mini, de nagyon jól néz ki