2008. május 1.

Cajun fűszeres csirke


Régóta nem veszek bolti csirkefűszert. A legfinomabb sült csirke ezzel a cajun fűszerkeverékkel készül.

Hozzávalók:
1 egész csirke
3-4 fej hagyma
pár gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
fél alma
fél citrom

A cajun fűszerkeverékhez:
2 tk só
1 tk feketebors
1 tk római kömény, őrölt
2 tk édes-nemes őröltpaprika
1 tk hagyma-granulátum
1 tk fokhagyma-granulátum
1 tk szárított kakukkfű
½ tk szárított oregano
1 tk koriander, megtörve
1 mk édeskömény, megtörve
1 mk kardamom mag, megtörve
1 mk őrölt chili

A sütni való csirkét kívül-belül bedörzsölöm a fűszerkeverékkel, a hasába teszek fél almát, fél citromot és egy ág friss rozmaringot. Sütőedénybe teszem és dobok köré pár fej (pucolt) hagymát, fokhagymát, öntök alá 1 dl fehérbort és 220 fokos sütőben kb 70 perc alatt megsütöm. Zöldsalátával tálalom.

7 megjegyzés:

cukroskata írta...

Éppen nagyon elégedett voltam a mai vacsorámmal, de ez a látvány teljesen kikészített :-) Ezt a fűszerkeveréket feltétlenül meg fogom csinálni. Csak csirkéhez használod?

Mamma írta...

Teljesen leveszel a lábamról, Bagojsza:-))

Kata, főleg szárnyashoz illik, de zöldségekhez is nagyon jó, kevés olajban, vagy roston megsütve.
A férjemnek ez, ahogy Gabojsza készítette, magasan a numero egy:-))

gabojsza írta...

Köszönöm:-)

Ízbolygó írta...

És lefeded valamennyi ideig?

gabojsza írta...

ez most 40 percet alufólia alatt töltött, de sütöttem már fólia nélkük is.

Névtelen írta...

Jajistenem most melyiket csináljam? A cajunost-vagy a dukkahost? Ez itt a kérdés? Bálám Szamara

Mamma írta...

Cajun-re szavazok!:-)))