2008. május 1.

Cajun fűszeres csirke


Régóta nem veszek bolti csirkefűszert. A legfinomabb sült csirke ezzel a cajun fűszerkeverékkel készül.

Hozzávalók:
1 egész csirke
3-4 fej hagyma
pár gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
fél alma
fél citrom

A cajun fűszerkeverékhez:
2 tk só
1 tk feketebors
1 tk római kömény, őrölt
2 tk édes-nemes őröltpaprika
1 tk hagyma-granulátum
1 tk fokhagyma-granulátum
1 tk szárított kakukkfű
½ tk szárított oregano
1 tk koriander, megtörve
1 mk édeskömény, megtörve
1 mk kardamom mag, megtörve
1 mk őrölt chili

A sütni való csirkét kívül-belül bedörzsölöm a fűszerkeverékkel, a hasába teszek fél almát, fél citromot és egy ág friss rozmaringot. Sütőedénybe teszem és dobok köré pár fej (pucolt) hagymát, fokhagymát, öntök alá 1 dl fehérbort és 220 fokos sütőben kb 70 perc alatt megsütöm. Zöldsalátával tálalom.