Hetek óta olvasom a recepteket és lélekben készülök az eseményre, életem első lekvár főzésére. Nem apróztam el, egyből 7 változatot próbáltam ki.
rumos erdei gyümölcs lekvár
chilis - rumos erdei gyümölcs lekvár
chilis - csokis eperlekvár
rebarbarás rumos eperlekvár
rumos eperlekvár friss mentával
rumos eperlekvár chilivel
natúr (rumos) eperlekvár
1 zacskó Dr.Oetker Dzemfix extra 3:1
Az eperlekvár variációkhoz 3, 8 kg eper (tisztítva mérve) állt rendelkezésemre (köszönet érte G-nek), melyhez összesen 500 g lágy barnacukrot, 550 g kristálycukrot és 3 zacskó Dr.Oetker Dzemfix extra 3:1-t használtam, a dzsemfix zacskón olvasható utasítás szerint jártam el.
A rebarbarás lekvárt úgy készítettem, ahogy Gourmandula itt leírta.
A többi fajtához egyben készítettem el az „alaplekvárt”, hozzáadtam a rumot, majd kisebb adagokat külön ízesítettem a friss, aprított mentával (500 ml lekvárhoz 2 evőkanálnyi aprított, friss menta), a chili pehellyel vagy az apróra tördelt 81% kakaótartalmú chilis csokival (300 ml lekvárhoz