2008. május 6.

Prosciutto e melone, avagy sárgadinnye sonkával


Ehhez az ételhez nem nehéz mézédes sárgadinnyét beszereznünk bármely hiper-szuperben, lehet sárga vagy zöld belű, az íze mennyei. A sonka nálunk nem pármai, hanem hajszál vékonyra szeletelt saját készítésű, házi sonka. Tálalás előtt színes borspuszi koronázza meg, ez még jobban feldobja, éppúgy, mint a pár csepp citromlé és a jóízű toszkán olívaolaj.

Hozzávalók:
sárgadinnye
hajszálvékonyra szelt sonka
frissen őrölt szinesbors
citromlé
toszkán olívaolaj

A sárgadinnyét kettévágom, egy evőkanállal kiszedem a magjait. Cikkekre vágom, majd kimetszem a héjából és falatnyi darabokra vágom. Borsot darálok rá, meglocsolom pár csepp citromlével, olívaolajjal, majd rózsaformában elhelyezem a sonkát a dinnyefalatokra.
Igazán üdítő előétel vagy könnyű vacsora.

7 megjegyzés:

Zsu írta...

Ez tényleg nagyon finom, tavaly nyáron sokat ettem ilyesmit a sárgadinnyeszezonban, már alig várom, hogy újra beinduljon. Amúgy még a mozzarella is nagyon jól megy a sárgadinnyéhez. :)

Doctor Pepper írta...

És milyen szép kompozíció! Szívesen bepuszilnám ezt az adagot!

nosalty írta...

nyárcsalogató, gyönyörű fotó!

gabojsza írta...

Köszönöm:-)

dorothy62 írta...

Nagyon szépek a fotók, csodás a tálalás, hogy mik vannak....

cukroskata írta...

Imádom a sárgadinnyét sonkával, és gyönyörűen tálaltad, meg fotóztad :-)

Névtelen írta...

Szeretném a segítségedet kérni minthogy nem nagyon ismerem a sonkákat. Melyik (üzletben kapható) sonka passzol a sárgadinnyéhez? Tegnap körülnéztem a Kaisersnél és láttam 2 féle Prágai, Böllér, Serrano sonkákat és nem tudtam dönteni. Talán azt kellene tudnom, hogy füstölt vagy nem füstölt készítmény illik-e hozzá jobban.
Válaszodat előre is köszönöm.