2008. május 16.

Wang mester (új) konyhája


Tegnap este az Orient Express gasztroblog két szerzőjével – Mammával és kicsiVú-val részt vettünk Wang mester új éttermének megnyitóján. Pazar menüvel kápráztatták el a megjelenteket:

Vagdalt marhahús leves
Étvágygerjesztő zeller
Szecsuáni kolbász
Uborka mártásban
Illatos-gombás meglepetés
Házi üvegtészta
Kou shiu feipian
Ég és Föld oldalas
Buggyantott főtt hal babcsírával és erős chili olajjal
Császári palota tofupuding
Lótuszlevélben párolt sertés
Sörben párolt marha
Maizi kacsa
Gong-Bao rákfarok
„Nagy gazdag család”
Szecsuani vegyes gyümölcs saláta.

Mindehez Hungária extra dry pezsgőt (lehetett volna hidegebb), szecsuáni rizspálinkát és magyar borokat ittunk, merthogy a csípős ízeket az alkohol oldja a legjobban:-)

Az ételek fantasztikusan finomak voltak és annak ellenére, hogy többször figyelmeztettek minket a csípősség mértékére, igazán élveztük a szecsuáni konyha remekeit. Ide még visszatérünk:-)
Köszönjük a meghívást a Lucullus Baráti Társaságnak.

Wang mester konyhája
Budapest IX, Telepy u. 24 (a metró Nagyvárad téri megállójánál, az Üllői út páratlan oldalán 3.-ik utca balra)
Telefon: 455-7021

1 megjegyzés:

Mamma írta...

Csak ismételni tudom, a feltálalt ételek olyan finomak voltak, mindenféle, a kínai éttermekből - sajnos - megszokott egyeníz nélkül, hogy alig hittünk a szánknak!
Ide feltétlen visszatérünk, kedves Wang mester!:-)